Hovedstyrelsesvalg 2021
3   70

Første kandidat klar til ledig plads i Lærerforenings-top

Til marts skal medlemmerne af Lærerforeningen til valg i utide, og nu har den første kandidat meldt sig til den ledige plads i hovedstyrelsen. Det er lærer Pia Henriksen, som stillede op til formandsvalget, men måtte trække sig på grund af en hjernerystelse.

Få dage efter, at Pia Henriksen havde meldt sig som kandidat, kom hun ud for et uheld, hvor hun slog hovedet, og en uge før valget på Lærerforeningens kongres i september besluttede hun at prioritere helbreddet først og trække sit kandidatur. I stedet stod kampvalget mellem de tre hovedstyrelsespolitikere Anders Liltorp, Morten Refskov og Gordon Ørskov Madsen, som bekendt med sidstnævnte som vinder.

Men helt usædvanligt byder der sig nu en ny chance for en post i toppen af DLF. Marianne Holler Kanstrup, Haderslev, er trådt ud af hovedstyrelsen af private årsager, og ingen af hendes suppleanter har ønsket at tage over. Derfor er der nu en ledig plads, som skal besættes ved urafstemning blandt de aktive lærere og børnehaveklasseledere i DLF til marts. Og det fik selvfølgelig lærer og kredsstyrelsesmedlem i Albertslund Lærerkreds Pia Henriksen til at overveje situationen på ny. Hun stillede op som formand i opposition - ikke mindst til den arbejdstidsaftale, som hele hovedstyrelsen bakkede op om, da den var til urafstemning kort før formandsvalget. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg har stor respekt for de siddende hovedstyrelsesmedlemmer, men det er jo heller ikke en hemmelighed, at jeg længe har eftersøgt en stemme i ledelsen, der kunne stå stejlt på kritisk refleksion. En stemme, der kunne afspejle de lærere, der på nuværende tidspunkt ikke føler sig helt repræsenteret. Den stemme, tror jeg, vil være en styrkelse for foreningen og til glæde for hele DLF", skriver hun søndag på Facebook, hvor hun meddeler, at hun vil stille op.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ