Anmeldelse

Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster

Monstre trives bedst i mørket

Sød bog om at alle er gode til noget, også selv om det ikke nødvendigvis er læsning. Og at det ikke er flovt have svært ved at få styr på de satans bogstaver.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jesper Sehested har skrevet bogen ”Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster” udgivet på forlaget etlivsomordblind.dk. Bogen er en hverdagsfortælling om drengen Nikolaj, der er ordblind. Vi følger ham og hans perspektiv på det at være ordblind gennem gennemsnitlige skoledage med de udfordringer, der viser sig. En tro følger gennem dagen er det slimede eksplosive bogstavmonster, som opholder sig i penalhuset og spolerer dagen for Nikolaj. Bogens vendepunkt indtræffer, da Nikolaj bliver bevidst om de mange kvaliteter, han selv har, og det, som han er god til.

Fakta:

Titel: Nikolaj og det slimede eksplosive bogstavmonster

Forfatter: Jesper Sehested

Pris: 199

Sider: 120

Forlag: Etlivsomordblind.dk

Pris: 29

Sider: ?

Type: Mig og Nikolaj

Bogens kvalitet er, at den efter hvert kapitel har et eller flere spørgsmål, der åbner for de refleksioner, som læseren kan gøre sig i forhold til Nikolajs situation – spørgsmål som: Hvorfor tror du, at Signe og Birger gerne vil hjælpe Nikolaj? gør det muligt, at man som læser føler empati med Nikolaj og dermed får et unikt billede af, hvad det egentlig vil sige at være ordblind. Til bogen hører også et lille tegnehæfte, hvor omdrejningspunktet er at vise, hvad man kan – og fokusere på ens egne kvaliteter i stedet for konstant at føle sig utilstrækkelig, fordi man ikke kan læse.

Bogens forfatter, Jesper Sehested, er selv ordblind og skriver givet ud fra egne erfaringer og oplevelser som ordblind. Perspektivet er interessant, og det er med til at åbne andres øjne for det skjulte handicap, det er at være ordblind, og derfor anbefaler jeg at inddrage denne lille fine bog de steder i undervisning og fritidslæsning, hvor det giver mening.