Danske Skoleelever
0   3

Danske Skoleelever får Unicef-prisen

Dette års Unicef-pris går til elevorganisationen Danske Skoleelever. DR Ultra og generalsekretæren i Unicef Danmark Karen Hækkerup overrakte prisen.

Elevorganisationen Danske Skoleelever får Unicef-prisen 2020. Prisen blev i dag overrakt af DR Ultra og Unicef. 

Prisen gives, fordi Danske Skoleelever modigt tør stille sig frem og kæmpe børn og skoleelevers sag. De kan samle danske skoleelevers stemmer, og det formår at blive taget seriøst blandt beslutningstagere og i den offentlige debat, hedder det i en pressemeddelse om prisoverrækkelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Først og fremmest er et på sin plads at sige kæmpe tillykke til Danske Skoleelever. Det er en organisation, der gør et kæmpe stykke arbejde. Børnekonventionens artikel 12 beskriver, at alle skal have respekt for børn og unges mening - og de skal tages med på råd. Danske Skoleelever er et pragteksempel på, hvordan børn og unge kræver at blive inkluderet i dagsordenen gennem meget stærke og begavede budskaber. De giver håb for og holder fanen højt for, at beslutningerne om danske skoleelever skal tages sammen med dem og ikke for dem," siger Unicef Danmarks generalsekretær Karen Hækkerup om valget af årets prismodtagere.  

Hos Danske Skoleelever er man glade og stolte over prismodtagelsen. 

"Vi er så mange elever, der hver eneste dag arbejder for en bedre skoledag - både vores bestyrelse, sekretariatsfrivillige og aktive i lokalafdelingerne bruger et utal af timer på frivilligt arbejde i skoleelevernes tjeneste. De fortjener det her store skulderklap alle sammen, jeg er stolt og ydmyg på deres og vores forenings vegne," siger Esther Vyff, formand Danske Skoleelever. 

Unicef-prisen kan ikke søges, men vinderen besluttes af bestyrelsen for Unicef Danmark. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ