Anmeldelse Skønlitteratur
1   15

FN's verdensmål hånd i hånd med faget dansk

Børn er optaget af miljøspørgsmål og af spørgsmålet om, hvorfor mange mennesker lever under dårlige forhold. Disse bøger er til at blive klogere af.

Den gule Planet 1-3

Fakta


Titel
Den gule Planet 1-3

Forfatter
Helle Perrier

Illustrator
Tanja R. Bisgaard

Pris
220 kroner per bog. Der er rabat ved køb af klassesæt

Sider
70

Forlag
Krabat

Serien "Den gule Planet" omhandler et område i Bolivia, hvor frugtbart land er blevet til ørken. Søer er tørret ind, og vandforsyning må klares via rørlægning, der fører vandet til byerne. Mennesker i små samfund og de dyr, der har overlevet, har langt til vand de få steder, hvor det er tilgængeligt endnu.

Artiklen fortsætter under banneret

De tre bøger har en fortsat handling, hvor hovedpersonen, Ayla, er en modig og handlekraftig pige. Hendes lillesøster er blevet kidnappet af en barsk bande, som er sendt ud, for at den lokale magthaver kan få flere trælle til at arbejde i sin by. Der bor de under usle forhold, og strenge vogtere holder øje med, at de arbejder hårdt.

Ayla kører af sted på sandscooter, fanges også og bliver træl sammen med søsteren og mange andre. Heldigvis er der enkelte menneskelige og hjælpsomme personer i byen, og det lykkes efter en tid de to søstre at stikke af og under stor besværlighed at ryste forfølgerne af sig for til sidst at komme hjem.

Bøgerne er skrevet letforståeligt og med tiltalende layout, og historien fortælles spændende og vedkommende. Den personbårne historie vil gå rent ind hos eleverne, og de beskrevne geografiske og klimamæssige forhold indgår naturligt i fiktionen. Eleverne vil gribes af de barske og umenneskelige forhold, som vores hovedpersoner lever under.

Forståelsen for dette hjælpes yderligere på vej af Tanja R. Bisgaard, som er miljøekspert, og som leverer faktuelle oplysninger i slutningen af hver bog. Heraf fremgår også, hvilke verdensmål der behandles. Forslagene til elevernes arbejde med stoffet er mange og varierede. Der gives mange link til yderligere informationer. Et yderst anbefalelsesværdigt materiale.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.599 andre er allerede tilmeldt