Arbejdstid
6   21

70 lærerkredse med ja-flertal - og seks med nej-flertal

To tredjedele stemte ja ved urafstemningen om den nye centrale arbejdstidsaftale for lærerne. Men i seks af Lærerforeningens lokalkredse stemte et flertal nej til aftalen. Se, hvordan stemmefordelingen blev hos dig.

I går stemte et flertal på 67,2 procent ja til den nye centrale arbejdstidsaftale, der giver dødsstødet til Lov 409.

I langt de fleste af landets lokale lærerkredse stemte flertallet af lærerne ja til aftalen, men i seks lærerkredse var der flere nej- end ja-stemmer. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det drejer sig om lærerne i Egedal Lærerkreds, Lyngby-Taarbæk Lærerforening, Vallensbæk Lærerkreds, Albertslund Lærerkreds, Esbjerg Lærerkreds og Varde Lærerkreds.

Den største andel af nej-stemmer blev blandt lærerne, der arbejder i Egedal Kommune. Her stemte 77,6 procent af lærerne nej til aftalen. 


Flest lærere stemte ja til aftalen i Fjordkredsen, der omfatter lærerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her stemte 88 procent af lærerne ja til aftalen. Næststørste ja er at finde blandt Amagerkredsens lærere, der organiserer lærerne i Dragør og Tårnby Kommune.

Lærerne på Bornholm, i Lejre og i Gentofte Kommune står for henholdsvis det tredje-, fjerde- og femtestørste ja til aftalen.

Ingen nej-kredse ved OK18

Ved urafstemningen til overenskomstsresultatet i 2018, der blandt andet lancerede Ny-Start-samarbejdet med KL og arbejdstidskommissionen, var der et ja-flertal i alle Danmarks Lærerforenings lokale kredse.  


 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ