Katrine Vinther Nielsen stiller nu op som modkandidat til Jesper Skorstengaard i Aarhus.

Kampvalg på vej om formandsposten i Århus Lærerforening

44-årige Katrine Vinther Nielsen bebuder, at hun nu vil forsøge at fravriste Jesper Skorstengaard posten som formand for Århus Lærerforening ved den udsatte generalforsamling. Hendes kandidatur kommer bag på den nuværende formand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bemærk: Generalforsamlingen er endnu engang udskudt og ventes p.t. gennemført primo november, alt afhængig af coronasituationen. Redaktionen 28/9. 

Havde corona-nedlukningen ikke bremset afviklingen af Århus Lærerforenings planlagte generalforsamling i marts, kunne den nuværende formand, Jesper Skorstengaard, med ro i sjælen have set frem til to år mere på formandsposten.

Nu kan han i stedet se frem til et kampvalg om formandsposten, som han ellers har siddet ubestridt på siden 2013.

For ligesom mange andre lærerkredses generalforsamlinger måtte også Århus Lærerforenings generalforsamling udsættes.

Nu er generalforsamlingen planlagt til afvikling den den 30. september - og i mellemtiden har den 44-årige lærer og tillidsrepræsentant fra Beder Skole, Katrine Vinther Nielsen, besluttet sig for at stille op til kampvalg om formandsposten.

"Nu er jeg klar"

"Det er rigtigt, at jeg ikke havde bebudet mit kandidatur i marts. Det er en stor beslutning, der kræver mange overvejelser, som jeg har haft i gennem længere tid. Der har været tale om en modningsproces. Men nu er jeg klar", sige Katrine Vinther Nielsen til folkeskolen.dk

"Lærerne kæmper for ordentlig kvalitet"

Hun understreger, at hendes beslutning ikke har noget at gøre med den helt aktuelle debat om det nye udkast til en arbejdstidsaftale for lærerne, som KL og Lærernes Centralorganisation indgik forleden.

"Baggrunden for at jeg stiller op er, at det ligger mig meget på sinde, at Århus Lærerforening bliver en levende fagforening, hvor medlemmerne får mulighed for at deltage", siger hun.

"Folkeskolen har jo ændret sig dramatisk gennem de seneste syv år - og det mener jeg, at der er brug for, at vi tager meget mere alvorligt i Århus Lærerforening".

"Min oplevelse er, at den enkelte lærer står meget alene. Groft sagt kan man sige, at vi enten reagerer ved at arbejde grænseløst, eller også bliver vi kynikere. Det skal vi som fagforening tage meget mere alvorligt, så vi ikke løser de strukturelle problemer individuelt", lyder det fra Katrine V. Nielsen.

Selv om diskussionen om arbejdstidsaftalen ikke har været en udløsende faktor for hende, oplyser hun, at hun i styrelsen i Århus Lærerforening har givet udtryk for, at hun stadig er uafklaret over for aftalen.

"Jeg kan på den ene side godt se perspektiver i aftalen, men samtidig forstår jeg godt de bekymringer, vi har som lærere, for vi vil jo rigtig gerne levere undervisning af høj kvalitet", siger hun.

Hun mener, at lærerforeningen kan blive mere levende og nærværende over for medlemmerne.

"Det er så vigtigt, at vi som fagforening er tydelig, så medlemmerne ved, at vi er her - og hvad vi kæmper for", siger Katrine Vinther Nielsen.

Kampvalg overrasker Jesper Skorstengaard

Meldingen fra Katrine Vinther Nielsen kommer bag på Jesper Skorstengaard, der ikke var informeret af Katrine Vinther Nielsen om kandidaturet i forvejen. Trods overraskelsen hilser han dog modkandidaten velkommen.

Ny aftale: 1000 Aarhus-lærere skal undervise mindre

"Det overrasker mig, da jeg synes vi som forening står stærkt med tydelige værdier og en stor stemme. Alt hvad vi i Århus Lærerforening foretager os, er altid gjort ud fra en betragtning om, hvad der gavner flest mulige medlemmer", lyder det ifølge Århus Lærerforenings hjemmeside fra Jesper Skorstengaard, som fortsætter:

"Derfor var det i foråret vigtigt, at vi som forening sikrede, at mere end 1000 aarhusianske lærere kom ned i antallet af undervisningslektioner og fik mere tid til forberedelse".

Det er første gang i hans tid som formand for Århus Lærerforening, at han får en modkandidat til posten som formand for lærerforeningen.

Powered by Labrador CMS