Arbejdstid
16   36

Arbejdstidsaftale: Afstemningen går i gang 25. august

I denne uge blev KL’s og lærernes forhandlere enige om en arbejdstidsaftale. Om den bliver til virkelighed skal afgøres ved urafstemning. De lærere, som vil være omfattet af aftalen, kan fra den 25. august til den 1. september stemme ja eller nej i en elektronisk afstemning.

Først var der pressemøde, så kom der et kredsformandsmøde, og nu rejser DLF's politikere rundt og præsenterer den nye arbejdstidsaftale for tillidsvalgte over hele landet. Når aftalen er præsenteret, skal medlemmerne til tasterne for at stemme om den, forklarer formand for Organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen. Flere har i debatten efterspurgt en udmelding om, hvordan og hvornår, medlemmerne kan stemme om aftalen.

"Vi har brugt et par dage på de første reaktioner på aftalen. Jeg forstår godt, at der er nogle, der spørger om urafstemningen. Den starter om morgenen kl. 8 den 25. august og slutter den 1. september kl. 16. Vi gør, som vi har tradition for med urafstemninger. Vi præsenterer aftalen, og så starter vi afstemningen", siger Thomas Andreasen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er kun medlemmer, som bliver omfattet af aftalen, der kan stemme om den. Eksempelvis kan lærerstuderende og skoleledere ikke stemme om aftalen. Berørte medlemmer vil få tilsendt en mail med et link, og via det link kan man afgive sin stemme. Det bliver også muligt at logge ind på afstemningen med sit nemID via dlf.org

"Hele grundtanken om afstemninger om overenskomstresultater er, at dem, der skal arbejde under en aftale, også er dem, som stemmer om dem", siger Thomas Andreasen.

Når man er kommet ind på afstemningen, har man ligesom ved tidligere overenskomstafstemninger mulighed for at stemme enten ja eller nej til resultatet. Det er ikke muligt at stemme blankt ved afstemningen.

Det er ikke kun medlemmer af Danmarks Lærerforening, der stemmer om aftalen. Der er også medlemmer i andre organisationer eksempelvis Socialpædagogernes Landsforbund og Uddannelsesforbundet, der bliver berørt.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ