Corona
0   7

Lærere fra hjem med smitte skal på job - hvis den smittede kan isolere sig

Mandag gav sundhedsminister Magnus Heunicke efter for bekymrede forældre og sagde, at børn fra hjem med corona-smitte skulle blive hjemme fra skole og daginstitution. Men lærere skal møde op, med mindre de bor 'i familier, hvor det ikke kan lade sig gøre at gennemføre en selvisolering efter bogen'.

Det svar gav Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm til Politiken på gårsdagens corona-pressemøde.

Rådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom Hansen har opfordret ansatte, der bor i et hjem med coronasmitte til at blive hjemme, og hans partifælle Jacob Mark har også kæmpet for ens regler for børn og ansatte:

Artiklen fortsætter under banneret

"Så nu gælder det altså for alle ansatte, at hvis der er Covid19-smitte i hjemmet så skal man blive hjemme, hvis man ikke kan isolere sig selv. Det synes jeg er en meget klogere melding, end at alle bare forventes at møde op uanset situationen i hjemmet. Tak for den", skrev han i aftes på Facebook. "Men hvor ville det dog være meget lettere, hvis der kom en klar retningslinje: Børn og ansatte - uansat sektor - skal ikke møde op, hvis der er smitte med Covid19 i hjemmet. Jeg håber stadig, at vi kan nå derhen i løbet af dagen i morgen. Det arbejder vi på. Men nu kom vi så langt".

I Politiken undrer flere eksperter sig over, at personalet forventes at møde op, for en smittet risikerer at smittet sin partner, flere dage før han eller hun får symptomer og isolerer sig.

"Jeg forstår ikke logikken i, at børnene skal blive hjemme, men ikke de voksne. Det logiske er at sikre, at medarbejderne ikke har eller har haft kontakt med smittede", siger epidemiologiprofessor Thorkild Sørensen til avisen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ