Anmeldelse Letlæsning
0   88

Frejdige Frej

Kåre Bluitgen har skrevet fire letlæste og morsomme historier om drengen Frej, og debutanten Thorbjørn Petersen har leveret festlige og sjove illustrationer til. Et muntert bekendtskab.

Fakta


Titel
Frej møder djævlen / Frej og den dødlevende ål / Frej bygger en raket / Frej får (ikke) en lillesøster

Forfatter
Kåre Bluitgen

Illustrator
Thorbjørn Petersen

Sider
44

Forlag
Vild Maskine

Kåre Bluitgens forfatterskab er ikke oversvømmet med decideret sjove bøger, men det har altid været superinteressant at følge ham i det kæmpestore og vigtige forfatterskab, der altid har noget vigtigt på spil.

Artiklen fortsætter under banneret

I Frej-bøgerne tager han naturligvis sine hovedpersoner alvorligt, og selv om unoderne står i kø, så er der alligevel styr på, hvad hovedpersonerne foretager sig. Frej finder i første bind en gammel bil, der tilhører en gammel knark, en tidligere oberst, og sammen med kammeraten Jens afprøver han selvfølgelig bilen i en vild tur ned af Djævlebakken.

I "Frej og den dødlevende ål" skal Frej og vennen Jens rense Frejs fars akvarium, men efterfølgende dør alle fiskene på grund af de rensemidler, de har brugt. Så de to drenge må finde på noget – og det gør de!

Frej og Jens bliver inspireret af en YouTube-video om en dansker på rumrejse, så de beslutter at bygge deres egen raket. Ikke nogen nem opgave for et par drenge på otte-ni år, men "Frej bygger en raket" er fuld af kreativitet og sjove påfund!

I bind fire har Frejs mor og far planlagt at give verdens bedste gave til Frej, en lillesøster, men han bliver nærmest rasende, og sammen med Jens gør han alt for at ødelægge nætterne i soveværelset for forældrene, så de ikke kan gøre det, de har planlagt. Ja, der bliver nærmest krig mellem de voksne og de to drenge.

Thorbjørn Petersens tegninger understøtter på fornem vis og giver et frisk pust til historierne. Debutanten har absolut stor ære af sin debut som illustrator.

Den fine og festlige bogserie er primært til selvlæsning, og der skulle være tre bind mere på vej.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.604 andre er allerede tilmeldt