Anmeldelse Skønlitteratur
0   42

En rigtig ”gå på opdagelse-billedbog” for alle aldre

Find dig selv i prisvindende norsk tælle-/myldrebog med fint budskab.

Alle tæller med

Fakta


Titel
Alle tæller med

Forfatter
Kristin Roskifte

Pris
230

Sider
64

Forlag
ABC Forlag

Kristin Roskifte lader på elegant vis tekst og billede indgå i en sammenhæng, som er anderledes og enestående inden for tælle- og myldrebogstraditionen. Det er et værk, som man kan læse mange gange og hele tiden opdage noget nyt i. Små historier nederst på siderne hjælper læseren/kiggeren i gang, men ellers er der ingen grænser for, hvordan man kan gribe bogen an. Man kan tælle personerne på billederne, man kan kigge efter forskelligheder – og hemmeligheder – og titlen fortæller med al ønskelig tydelighed, at alle – som i alle – tæller med. Alle er unikke og værdifulde. Måske billedbogens fineste pointe overhovedet.

Artiklen fortsætter under banneret

”Alle tæller med” fik Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2019 på 350.000 kroner. Juryens begrundelse var blandt andet, at ”titlen (fortæller) os, at alle skal tælles med og have betydning, at alle er unikke og værdifulde. Billederne fyldes af flere og flere farverige mennesker, lige fra en dreng, som kigger på stjernerne, til tusind mennesker, som betragter en sjælden komet. Selv om der er mange personer på billederne, og selv om de er stiliserede, har de alle individuelle træk, så vi kan genkende dem. De træder frem i forskellige miljøer og sammenhænge med deres egne, særprægede liv. Teksten er både poetisk og humoristisk, den vækker nysgerrighed og giver os ledetråde til at forstå, hvad der sker i billederne …”.

”Alle tæller med” er bogen for de vågne og nysgerrige, og er man rigtig god, kan man måske tilmed finde sig selv. Til bogen hører en QR-kode, som man selv kan scanne og få svarene på nogle af de hemmeligheder, der gemmer sig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.263 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.021 andre er allerede tilmeldt