Anmeldelse

Alle tæller med

En rigtig ”gå på opdagelse-billedbog” for alle aldre

Find dig selv i prisvindende norsk tælle-/myldrebog med fint budskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kristin Roskifte lader på elegant vis tekst og billede indgå i en sammenhæng, som er anderledes og enestående inden for tælle- og myldrebogstraditionen. Det er et værk, som man kan læse mange gange og hele tiden opdage noget nyt i. Små historier nederst på siderne hjælper læseren/kiggeren i gang, men ellers er der ingen grænser for, hvordan man kan gribe bogen an. Man kan tælle personerne på billederne, man kan kigge efter forskelligheder – og hemmeligheder – og titlen fortæller med al ønskelig tydelighed, at alle – som i alle – tæller med. Alle er unikke og værdifulde. Måske billedbogens fineste pointe overhovedet.

Fakta:

Titel: Alle tæller med

Forfatter: Kristin Roskifte

Pris: 230

Sider: 64

Forlag: ABC Forlag

”Alle tæller med” fik Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2019 på 350.000 kroner. Juryens begrundelse var blandt andet, at ”titlen (fortæller) os, at alle skal tælles med og have betydning, at alle er unikke og værdifulde. Billederne fyldes af flere og flere farverige mennesker, lige fra en dreng, som kigger på stjernerne, til tusind mennesker, som betragter en sjælden komet. Selv om der er mange personer på billederne, og selv om de er stiliserede, har de alle individuelle træk, så vi kan genkende dem. De træder frem i forskellige miljøer og sammenhænge med deres egne, særprægede liv. Teksten er både poetisk og humoristisk, den vækker nysgerrighed og giver os ledetråde til at forstå, hvad der sker i billederne …”.

”Alle tæller med” er bogen for de vågne og nysgerrige, og er man rigtig god, kan man måske tilmed finde sig selv. Til bogen hører en QR-kode, som man selv kan scanne og få svarene på nogle af de hemmeligheder, der gemmer sig.

Powered by Labrador CMS