Idræt
0   9

På Nymarkskolen har eleverne idræt fem gange om ugen

Alle 500 elever på Nymarkskolen i Slagelse har fem idrætslektioner om ugen, og alle elever skal til afgangsprøve i idræt. Prioriteringen af idræt har nu medført, at skolen som den første er blevet certificeret som idrætsskole.

Håndklæde og skiftetøj er lige så vigtigt at få med i skole som den daglige madpakke for Nymarkskolens godt 500 elever i Slagelse. På den sjællandske skole er det nemlig meningen, at eleverne skal føle pulsen, opleve kampen, fornemme rytmen og tænkte over, hvad der sker, når de bruger sig selv - individuelt og sammen med andre.

Derfor har skolen siden 2015 kaldt sig selv en idrætsskole, hvilket indebærer, at alle elever til og med 9. klasse har fem lektioner i idræt om ugen med en undervisning, der omfatter alsidige bevægelsesformer, grundlæggende kropslige færdigheder og idrætslige handleformer.

Beherskelse af egen krop

Målsætningen er, at eleverne skal afprøve sig selv ved at eksperimentere, øve sig, træne, udvikle, samarbejde og konkurrere - og mærke arbejdet på egen krop.

Artiklen fortsætter under banneret

"Herved skulle eleverne gerne opnå en glæde ved, samt forståelse for det fornuftige i at dyrke idræt. Eleven vil lære at beherske sin krop, samt finde ud af, hvordan den reagerer, når den arbejder", som det fremgår på Nymarkskolens hjemmeside.

Det hele munder ud i, at alle elever skal til afgangsprøve i idræt i 9. klasse.

Fokuseringen på idræt har nu medført, at skolen som den første er blevet certificeret som idrætsskole af Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og Via University College. Det sker efter, at alle skolens idrætslærere har gennemgået et kompetenceudviklingsforløb, ligesom alle øvrige medarbejdere har gennemført et kompetenceløft med fokus på bevægelse i fagene - og den indvirkning det har på læringen.

Stærk sundhedsprofil  

Ifølge skoleleder på Nymarkskolen, René Nielsen, har skolen altid haft en stærk sundhedsprofil.

IDRÆTSAKTIVITETER I SKOLEFORLØBET

* Idrætsaktiviteter, fx løb, spring og kast

* Udtryksmæssige aktiviteter, fx gymnastik, dans og rytme

* Legeaktiviteter, fx fange-, bold- og fantasilege

* Sport, fx atletik, basketball og redskabsgymnastik

* Natur- og udeliv i terrænet

* Svømning  

"Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi som den første folkeskole i Danmark får en certificering som idrætsskole af Team Danmark,  DIF og Via University College. Certificeringen betyder, at vi forpligter os til at inddrage bevægelsesaktiviteter i hver lektion, som har til formål at fremme læring og trivsel. Vi har engagerede lærere og uddannede idrætslærere og gode faciliteter til idrætsaktiviteter. Certificeringen er derfor med til at bakke op om den gennemgående røde tråd på skolen, som skaber sammenhæng mellem sundhed, bevægelse og læring", siger René Nielsen.

I sammenhæng med spor for idrætstalenter

Certificeringen skal også ses i sammenhæng med skolens spor i udskolingen for idrætstalentelever, som elever fra hele kommunen og fra nabokommuner kan søge om optagelse til. Talentsporet er for elever, som dyrker målrettet sport og gerne vil forene det med deres faglige udvikling. Ud over den obligatoriske undervisning er der morgentræning to gange om ugen. Træningen varetages af højt kvalificerede trænere og tager udgangspunkt i deres idræt eller i en grundlæggende fysisk træning.

Ifølge Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er bevægelse og læring tæt forbundet.

"En idrætsskole skal derfor både være sjov, sund, udfordrende og lærerig for alle elever. Det har Nymarkskolen skabt ved at fokusere på at udvikle en idrætsskole, som tilgodeser alle elever og med et særligt tilbud til talentudøvere, som gerne vil dyrke deres talent i kombination med deres faglige udvikling", siger borgmesteren. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.178 andre er allerede tilmeldt