Arbejdstid
2   2

Skolelederforeningen: Vi regner med at komme tæt på forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale

Skolelederne blev flere gange nævnt som en del af løsningen, da Lærerkommissionen i dag kom med sine anbefalinger til en ny lærerarbejdstidsaftale. Derfor forventer Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal at blive inddraget i de kommende forhandlinger.

Der var mange rosende ord til skolelederne på landets folkeskoler fra Lærerkommissionens formand Per B. Christensen, da han i dag præsenterede anbefalingerne til en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

Lærerkommissionen nævner da også flere steder i rapporten tydelig og åben skoleledelse som en del af løsningen for en ny arbejdstidsaftale og et bedre arbejdsmiljø for lærerne. Det gik heller ikke upåagtet forbi Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal.   

"Vi noterer os, at der står skoleledelse rigtig mange steder. Det må alt andet lige betyde, at vi kommer tættere på forhandlingerne", siger formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal og uddyber, at han regner med at blive indkaldt som samarbejdspartner til forhandlingerne, hvis der skal drøftes ledelse.

"Vi vil nødigt have, at de sidder og snakker om ledelse uden vi er tilstede".

Artiklen fortsætter under banneret

Skolelederne skal ikke dele alt

kommissionens anbefalinger om skoleledelse

EN TYDELIG LOKALE SKOLELEDELSE

GENERELLE ANBEFALINGER

Sætte god skoleledelse på dagsordenen i form af følgende seks kendetegn:

 At sætte en tydelig retning for skolens udvikling

 At samarbejde med lærerne om ledelsesopgaven  At sikre en god fordeling og prioritering af opgaver

 At tydeliggøre lærernes professionelle råderum  At understøtte et godt teamsamarbejde

 At udøve praksisnær ledelse i hverdagen

Kommunen skal give lederne et passende ledelsesrum og mulighed for at udvikle deres ledelse ved at:

 Sikre lederne et passende ledelsesrum og understøttelse af nærværende ledelse ved at sikre en fælles lokal forståelse for "det lange seje træk" i skoleudviklingen og i det daglige understøtte og, hvor nødvendigt, udfordre skoleledelserne.

 Give lederne muligheder for at udvikle deres ledelse, bl.a. praksisnær kompetenceudvikling i form af fx netværk, supervision og mesterlære.

FORSLAG TIL NYE INITIATIVER

Videndeling om god tilrettelæggelse af arbejde og arbejdstid

 Kommissionen foreslår, at KL, Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen tager initiativ til et projekt, der indsamler og deler god ledelsespraksis om tilrettelæggelse af lærernes arbejde, fx skemalægning, opgaveoversigter, årsplanlægning samt organiseringen af individuel og fælles forberedelse.

Kommissionen foreslår samtidig, at parterne på henholdsvis ungdomsskole- og sprogcenterområdet overvejer lignende tiltag - eventuelt i forlængelse af de erfaringer, der bliver gjort på folkeskoleområdet En fælles strategi for udvikling af god skoleledelse, hvor følgende delelementer overvejes inddraget

 Formelle uddannelsestilbud til skolelederne

 Talentudvikling

 Ledelsesudvikling i netværk

I Lærerkommissionens rapport er der en række anbefalinger til, hvordan samarbejdet mellem skoleledelsen og lærerne kan forbedres. 

Blandt andet skriver Lærerkommissionen, at skolelederne skal "udøve praksisnær ledelse i hverdagen". 

Og den meget åbne form for ledelse er nok noget af det, som Skolelederforeningen gerne vil drøfte, hvis de bliver inviteret med til bordet.

"Vi skal lige blive enige om, hvordan åbenhed skal forstås. For når man leder en skole med 150 medarbejdere, skal hvert enkelt af dem ikke inddrages i detaljer om alt. Det vil være helt håbløst". 

Desuden mener han, at skolelederne allerede er gode til at åbne op for deres ledelse på skolerne.   

"På bagkant af Lov 409 har vi lavet et kæmpe stykke medarbejderinddragelse for at få lærerne til at være glade for at gå i skole. Det er altså den måde vi allerede arbejder på og som vi selvfølgelig også skal blive ved med. Og som vi nok også kan blive bedre til", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ