Lærer i retten for voldtægt af mindreårig elev

Mandag morgen startede en sag ved retten i Næstved, hvor en folkeskolelærer er tiltalt for i alt 12 tilfælde af voldtægt og blufærdighedskrænkelse af i alt fire mindreårige elever på den skole, han arbejdede.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forbrydelserne skulle angiveligt have fundet sted over flere måneder i 2017 og 2018.

Manden er desuden anklaget for vidnetrusler, da han ifølge anklageskriftet  truede pigen med, at det ville gå ud over hendes familie, hvis hun fortalte nogen om voldtægterne.

Flere af voldtægterne fandt ifølge anklageren sted på skolen, men manden er også tiltalt for en voldtægt af pigen i en nærliggende skov.

Flere gange bad han ifølge anklageren pigen om at sende nøgenbilleder af sig selv, hvorfor manden også er anklaget for forsøg på besiddelse af børnepornografi.

Manden var på tidspunktet for de påståede forbrydelser ansat på skolen, hvor eleven gik. Ansættelsesforholdet var ophørt på det tidspunkt, sagen begyndte at rulle, skriver BT.

I retten kom det mandag morgen frem, at anklagede desuden skulle have blufærdighedskrænket yderligere tre mindreårige piger som lærer på samme skole.

Ifølge mandens forsvarer erkender han et enkelt forhold om blufærdighedskrænkelse, samt at der har været et seksuelt forhold mellem den anklagede og pigen. Han nægter dog, at det er sket som beskrevet i anklageskriftet.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, som som løber over seks retsdage. Der forventes dom i sagen den 2. december.