Debat

Hvorfor så personligt?

Konstitueringsaftale i Vejen kommune er personlig mod lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor så personlig?

Af: Pernille List. Lærer i Vejen kommune

Det nye byråd i Vejen kommune er nået frem til en konstitueringsaftale, som partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative Folkeparti og Socialdemokratiet indgår i. Der er fem punkter, som de er enige om at forpligte hinanden på.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Når en konstitueringsaftale i Vejen kommune har som punkt tre ud af de fem, at ”der indgås ikke en central kommunal aftale om lærernes arbejdstid”, mener jeg at de fører politik på det helt personlige plan.

Som lærer, er pædagogik vores bevæggrund, og bagvedliggende årsager hjælper os til at forstå. Vi forstår ikke årsagen bag et konstitueringspunkt, mod én specifik medarbejdergruppe i Vejen kommune. Vi søger at forstå denne mistillid, og må konstatere at borgmesteren personligt må være blevet trådt over tæerne af en lærer, så groft, at han har svoret på at køre heads mod en hel profession. Samtidig må indflydelse og prestige veje tungt, når partierne sælger sig selv så billigt, i en forpligtelse af denne konstitueringsaftale, for de udvalgsposter de belønnes med.

Tager vi fejl? Hjælp os meget gerne til at forstå.