... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indgreb mod kommuner og amter

Nordjyllands Amtskommune har fået den barske besked om at spare 200 millioner på 1988-budgettet. Konsekvenserne bliver uoverskuelige, især for sygehusvæsenet, på gymnasierne og døgninstitutionerne.

I næsten samme åndedrag hørtes socialministerens trøstende ord fra et socialpolitisk møde i Ålborg, hvor hun fortalte, at socialpolitikken ikke drejer sig om penge, men om menneskelige værdier. Hvis ensomhed og isolation er det væsentligste problem for mennesker, løses de ikke ved hjælp af penge. Der skal social nytænkning til, som kan medvirke til at fremme fællesskabet mellem mennesker i lokalsamfundet, sluttede ministeren sin tale.

AviS81, nummer 6, september 1987

Husholdningslærerens brede viden

Husholdningslæreruddannelsen har nogle fordele frem for andre uddannelser, når det gælder job i levnedsmiddelindustrien. Uddannelsen er bred. Til tider er det en svaghed, idet der på alle felter findes nogen, der ved mere; men i levnedsmiddelindustrien også en fordel, idet det foruden overblik og tværfaglighed også giver baggrund for at sætte sig ind i de enkelte specialområder. Kombinationen af den brede tværfaglige, husholdningsfaglige viden - med vægt på formidlingsaspektet - er det, der i dag gør husholdningslæreruddannelsen unik.

Det skal det også være i fremtiden.

Husholdningslæreren, nummer 14, september 1987

Skolen må prioriteres højt

I en politisk udtalelse siger Ole Vig Jensen, MF, blandt andet:

Det Radikale Venstre prioriterer folkeskolen højt. Vi har med fremsættelsen og vedtagelsen af Det radikale 7-punkts-program sikret, at folkeskolen bliver bedre forberedt til at løse fremtidens opgaver. Der skal tid til udvikling af elevernes selvstændighed, samarbejdsevne og kreativitet og til at hjælpe de svageste elever bedre.

Kommunerne har en svær opgave at løse med de stramme økonomiske rammer, som de må arbejde inden for. Men folkeskolen er nu engang et af kommunernes vigtigste ansvarsområder, og derfor må skolen have høj prioritet i den kommunale planlægning.

Folkeskolen, nummer 36, september 1987

Powered by Labrador CMS