Skolebibliotekar-formand stopper efter 14 år

Lærer og skolebibliotekar C.C. Rasmussen fra Tønder Overbygningsskole holder som formand for omkring 2000 skolebibliotekarer i foreningen Danmarks Skolebibliotekarer. Til den afgående formands afskedsreception på Bogforum i Bella Center er undervisningsmininster Christine Antorini blandt gæsterne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Foreningen har tradition for at være på Bogforum, og vi har lejet plads på Bellascenen. Samtidig med at jeg stopper som formand, siger vi farvel til Bent Rasmussen som reaktør af bladet Skolebiblioteket", siger C. C. Rasmussen.

Han stopper for Foreningen Dammarks Skolebibliotekarer efter en periode på 14 år, hvor området har været inde i en rivende udvikling.

"Skolebiblioteket har udviklet sig til at være det sted, hvor alle læremidler, analoge, digitale m.fl. udgår fra. Det at skolebibliotekerne har udviklet sig til læringssted, hvor alle materialer udgår fra, er det største, der er sket i den periode, jeg har været formand for foreningen", siger C.C. Rasmussen.

Ved afskedsreceptionen i Bella Center præsenterer Danmarks Skolebibliotekarer desuden den nye formand, Birgitte Reindel. Carl Christian Rasmussen er uddannet lærer fra Tønder Seminarium i 1975, senere videreuddannede han sig som skolebibliotekar, og han tog en master på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole i 2006.

Den afgåede formand har desuden deltaget i et såkaldt drenge-projekt. Det tre-årige projekt har arbejdet med at fremskaffe tekster til undervisningsområdet, der kan få drenge til at læse.