Anmeldelse:

Ret spredte guldkorn

Der er noget at komme efter i denne selvudgivne bog, men der skal altså ledes efter det. Bogen lider under at mangle en klart defineret målgruppe.

Publiceret

Fakta:

117 fif, formler og forslag til pædagogisk praksis

Forfatter:  Gry Clasen, Thor C. Jonasen, Mette Hallundbæk Ottosen

125 kroner

174 sider

Forlag: BoD - Books on Demand

Bogen rummer, som titlen antyder, 117 opskrifter på undervisningsaktiviteter. Forfatternes erfaring stammer især fra undervisning af unge og voksne, men målgruppen er bredt beskrevet. Problemet med så bred en målgruppe er gerne, at bogen har vanskeligt ved at ramme den enkelte, som søger inspiration.

Bogen er delt op i seks kapitler, med en overskrift på et forløb og nogle aktiviteter. Første kapitel handler om vigtigheden at præsentere sig selv og hinanden. Dette kan skabe gode rammer for, at deltagerne forholder sig til det at lære. Andet kapitel handler om at finde og fastholde sit fundament. Hvordan er tingenes tilstand? Det handler i vid udstrækning om at undersøge tingenes tilstand, om at registrere og finde egne værdier og skrive dem ned.

Tredje kapitel handler om kommunikation og her arbejdes blandt andet kropssprog. Fjerde kapitel vedrører kreative aktiviteter. Det drejer sig især om skrivning og ideudvikling og udvikling af fortællinger, men også om at arbejde konstruktivt med kritik og konflikt.

Femte kapitel rummer forslag til forskellige spil og lege, som kan indgå i undervisningsforløb og sjette kapitel har nogle bud på, hvordan man kan runde pædagogiske forløb af ved brug af oplæg og evaluering.

Bogen er fyldt med vejledning til undervisningen og det vigtige samarbejde med deltagerne og pointerer, at det er vigtigt at forholde sig åbent og reflekterende i forhold til sin undervisningspraksis.

Jeg går lidt død i alle de skemaer og ideer, der findes i bogen, hvor en del også vil være genkendeligt for mange i diverse målgrupper, men bogen kan være god at sidde og kikke i. Den enkelte kan muligvis finde nogle guldkorn til at berige sin praksis.

Powered by Labrador CMS