Anmeldelse
Bevægelseshandicap
- en håndbog om muligheder og begrænsninger
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Håndbogen sætter fokus på bevægelseshandicap ud fra en bred definition. Bogen formidler viden om de mangeartede problemstillinger, som et bevægehandicap medfører.
Bogen gennemgår de mest almindelige årsager til bevægelseshandicap. Første afsnit beskriver diagnoser og sygdomme med hensyn til forløb, følgesygdomme og behandling. Inden for den samme diagnose findes der mange variationer af funktionsnedsættelse.
Afsnittet om mestring af bevægelseshandicap handler om den praktiske mestring af bevægelseshandicappet. Der er mange faktorer, der spiller ind på dette forhold: er det medfødt eller erhvervet handicap, identitet, livserfaringer, hjælpemidler, træning med mere.
Mange bevægelseshandicappede får brug for hjælpemidler og personlig bistand til en række situationer i hverdagen. Bogen giver en lang række af situationer, der kræver hjælp, og videregiver erfaringer til løsning af problemet. Det drejer sig om personlige forhold, bolig, transport, barndom/opvækst, daginstitution/skolegang, uddannelse, arbejde, kultur og fritid, byplanlægning og teknologi.
Bogens sidste afsnit handler om de hjælpemidler, der fra samfundets side tilbydes via bistandsloven. Bagest i bogen er der en liste over uddybende litteratur, video, organisationsadresser og telefonnumre.
Håndbogen er tænkt som undervisningsmateriale til seminarier, sygeplejeskoler, ergo/fysioterapeutskoler og de sociale højskoler.
Bogen kommer ind på en lang række vedrørende forhold omkring bevægelseshandicappede, og den er i høj grad vedkommende.