Anmeldelse

Bogen om Human Dynamics

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var rigtig mange ting, der var helt nye for mig, i denne bog. Man kan sige, at den var en rigtig "øjenåbner" for, hvordan mine egne reaktionsmønstre kan klarlægges ud fra nogle teorier, der tager udgangspunkt i de tre fundamentale principper: det mentale, det emotionelle og det fysiske.

De tre pincipper kan så kombineres inden for fem grundmønstre, der opstilles som: mental-fysisk, emotionel-mental, emotionel-fysisk, fysisk-emotionel og fysisk-mental. Det var klart den emo­tio­nel-fysiske, der passede bedst på mig. Og det vil uden tvivl være muligt for alle at finde en kombi­nation, der passer lige præcis på en. Det gælder om at finde ud af, hvem man er, og hvordan man reagerer. Siden kan man samtale med andre, og de kan så finde ud af, hvordan de reagerer. Sammen kan denne viden om hinanden så kombineres, så vi bliver endnu bedre til at kommunikere og samarbejde med hinanden på arbejdspladsen og i skolen.

Human Dynamics er et forskningsarbejde, der siden 1979 har fundet sted i over 25 kulturer. Nu fore­ligger der en bog om dette for første gang på dansk - oversat fra svensk, der er en oversættelse fra engelsk. Nærværende bog må betragtes som grundbogen om Human Dynamics, der introducerer til selve begrebet og gennemgår hvert af de fem dominerende grundmønstre. Der afsluttes med en række gode eksempler på, hvordan Human Dynamics bruges i praksis - både når det gælder person­lig udvikling, og når det gælder organisationers udvikling. Det er klart en bog, som jeg vil anbefale, at man bruger på læreruddannelsen, for her er der virkelig noget, der rykker!

Powered by Labrador CMS