Anmeldelse

Udvikling af følelsesmæssig intelligens

Udvikling af følelsesmæssig intelligens

Ny praktisk indføring i, hvordan lærere og pædagoger kan indføre kropsbevidsthed, afspænding, meditation og mindfulness i skolen for at få børnene til at mærke sig selv, håndtere uro og finde deres egen indre styrke

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har næsten ikke kunnet slippe denne fantastiske og meget nødvendige bog, da jeg endelig fik den i hånden. Og jeg har allerede afprøvet flere af afslapnings- og opmærksomhedsøvelserne (mindfulness) på min egen datter, der har Aspergers syndrom og ADD. For det siges jo, at fokus på kropsbevidsthed, afspænding, meditation og sindsro kan hjælpe børn med at mærke sig selv, håndtere uro og finde deres egen indre styrke.

Fakta:

Titel: Udvikling af følelsesmæssig intelligens

Forfatter: Linda Lantieri

Pris: 229 kroner

Sider: 189 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Borgen

Og så er det lige, at det skal siges, at denne samling øvelser og teknikker også er meget gavnlige for alle børn i dag, både de normale og de mere udfordrende, de små og de store. Faktisk choke­rede det mig, at antallet af børn, der kommer i skole i en krisetilstand, hvor de kognitivt og føl­el­ses­mæssigt er uforberedte på at lære, er så stærkt stigende. Hvad betyder det ikke for vor folkeskole og for vort samfund? Hvordan klarer børnene sig bedst i en verden med stadig skiftende krav til deres kompetencer?

I udvikling af følelsesmæssig intelligens arbejder bogens forfatter, Linda Lantieri, sammen med Daniel Goleman for at hjælpe børn med at håndtere de særlige udfordringer, som de møder i det 21. århundrede. Hun videregiver her sine gennemprøvede teknikker til øget selvværd, forbedret koncentration og udvidet empati og kommunikation. Teknikkerne og øvelserne er arrangeret efter aldersgruppe og suppleres af den medfølgende cd-guide, som er udviklet af Daniel Goleman og indlæst på dansk af Ole Boisen.

Bogen er en kort og konkret vejledning til forældre, lærere og pædagoger i at skabe ro i børns liv - i institutionen, i skolen og hjemme - og i at styrke deres evne til at navigere i en omskiftelig verden. Bogen inviterer dig og dine børn til at udforske hvordan man afspænder kroppen og fokuserer sindet - to grundlæggende teknikker, der giver øget selvtillid og indre styrke - hvordan man fremmer de kompetencer, der kendetegner følelsesmæssig intelligens, og hvordan man tilfører alle dagligdagens oplevelser mere accept og nysgerrighed.

Det hele er skrevet i et sprog, der er nemt at gå til. Anbefal denne bog til alle dine elevers forældre - uanset uddannelsesmæssig baggrund. For vi har en pligt til at lære vore børn, hvordan de finder indre ro, selvtillid og styrke. Desuden er jeg rigtig glad for den helhedsforståelse af de psy­kologiske processer, øvelser og teknikiker, hvor læseren langsomt og systematisk guides igen­nem, så man kan være det gode forbillede for børnene, man gerne vil være. Det er mit store per­son­lige ønske, at denne bog må blive en lige så stor kommerciel succes, som Daniel Golemans "Føl­el­sernes intelligens" blev det i 1995.

En bog, der ikke kan anbefales nok. Den er intet mindre end genial. Her er der et konkret redskab, som ser ud til at kunne bruges.