Anmeldelse

Børne- og ungdomspsykiatri

Børne- og ungdomspsykiatri

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Få nye vinkler på sårbare børn og deres virkeligheder. Med denne nye, vedkommende bog om børnepsykiatri byder Søren Hertz ind med sin ukuelige og videnskabeligt velunderbyggede, "uhelbredelige optimisme" og en konsekvent stræben efter altid at lede efter udviklingsmulighederne hos de børn og unge, som ellers risikerer at få et "kronisk"-stempel på ryggen, når de kommer i kontakt med det børnepsykiatriske system.

Fakta:

Titel: Børne- og ungdomspsykiatri

Forfatter: Søren Hertz

Pris: 369 kroner

Sider: 360 sider

Type: Bog

Forlag: Akademisk Forlag

I en tid hvor skoleverdenen er hårdt presset, og det klassiske støtte- og hjælpeapparat ofte tager udgangspunkt i en neurologisk og medicinsk diagnosticering af børn, tilbyder Søren Hertz en alternativ vej at gå.

Han spænder med sin "transdisciplinære" forståelse hen over "gabet" eller konflikten mellem den lineære medicinske forståelse og en mere psykologisk, samspilsmæssig forståelse af forstyrrelser hos børn og unge. I Søren Hertz' terminologi: Det bio-psykosociale videnskabssyn.

Forfatteren tager afsæt i mange hjørner af det, vi er vant til at tænke som modsætningsfuldt. Han redegør for nyere hjerneforskning omkring hjernens plasticitet og de livslange udviklingsmuligheder og baserer sig på moderne udviklingspsykologisk forskning, samtidig med at han inddrager et socialkonstruktionistisk menneskesyn. På den måde får han opløst den klassiske forståelse af "kroniskhed" i forstyrrelserne hos barnet/den unge. Et "både-og" frem for et "enten-eller".

Sidst, men ikke mindst, tilbyder han feltet rundt omkring sårbare børn og unge nye handlemuligheder i retning af at skabe et mindre kompenserende og mere udviklende system, der giver troen på det at komme sig en ny grobund.