Anmeldelse

Det virker!

Det virker!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Magasinet er udgivet af Socialpædagogernes Landsforbund, og det skal vise den indsats, socialpædagogerne yder dagligt. Med kommunalreformen er mange socialpædagogiske tilbud overført til kommunerne, og forbundet håber at åbne lokale politikeres øjne for det socialpædagogiske arbejde.

Fakta:

Titel: Det virker!

Sider: 39 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: Socialpædagogernes Landsforbund

Magasinet præsenterer otte historier om mennesker med meget forskellige livsvilkår, og som er brugere af sociale tilbud. Vi møder den unge selvskadende pige og den depressive pige med hjerneskade efter et selvmordsforsøg. Begge modtager socialpædagogiske tilbud. Vi møder den autistiske dreng, som flytter til et autismecenter efter at have været indlagt på en psykiatrisk afdeling. En udviklingshæmmet mand har med omfattende støtte og ensartet struktur fået en hverdag med meget mindre vold. To unge mænd med multiple funktionsnedsættelser oplever begge, at den moderne teknologi kan give dem langt mere indflydelse på deres tilværelse. Endelig præsenteres to misbrugere, hvor den ene er på et behandlingshjem, mens den anden forsøger at normalisere sin tilværelse med støtte fra en kontaktperson.

Alle præsentationerne omfatter journalistiske bearbejdninger af interview med den enkelte bruger eller pårørende samt korte artikler, der beskriver virkningen af det socialpædagogiske arbejde med udtalelser fra fagfolk og eksperter. Dette magasin afspejler, hvor forskelligt socialpædagogisk arbejde er, men samtidig præsenterer det en række menneskeskæbner, som kan inddrages i undervisningssammenhænge.