Lidt flere end hver sjette børnefamilie angiver i en ny undersøgelse, at deres barn har været nødsaget til at undvære måltider på grund af familiens trængte økonomi.
Lidt flere end hver sjette børnefamilie angiver i en ny undersøgelse, at deres barn har været nødsaget til at undvære måltider på grund af familiens trængte økonomi.

Undersøgelse: Børnefamilier på overførselsindkomst er hårdt ramt af den økonomiske krise

En lang række børnefamilier er så hårdt ramt på økonomien for tiden, at de må optage lån og afholde sig fra at købe nødvendige varer, viser en undersøgelse fra Egmont Fonden.

Publiceret

Om undersøgelsen

Dansk Folkehjælp har stået for distribution af link til elektronisk spørgeskema til i alt 24.031 tidligere modtagere af støtte af hjælp fra Dansk Folkehjælp. Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra den 10. oktober – 13. november 2022. I alt har 4.766 besvaret spørgeskemaet.

Rambøll skriver i rapporten, at det ikke er "muligt at sige, om Dansk Folkehjælps database er repræsentativ for alle danske børnefamilier på overførselsindkomst, hvorfor det heller ikke er muligt at sige, hvorvidt undersøgelsens resultater er repræsentative for alle børnefamilier på overførselsindkomst".

Læs hele undersøgelsen

Børnefamilier, der opfylder kriterierne for at modtage hjælp fra Dansk Folkehjælp, har svært ved at få økonomien til at række for tiden.

Det viser en ny undersøgelse, som Rambøll har udført for Egmont Fonden i samarbejde med Dansk Folkehjælp.

9 ud af 10 af børnefamilierne angiver, at deres økonomiske situation er forværret sammenlignet med for et år siden.

Udfordringerne er så store for familierne, at 46 procent svarer, at de har taget et lån inden for det seneste halve år.

93 procent angiver, at de ikke ville være i stand til at betale en uforudset ekstraregning på 3.000 kroner uden at låne penge til det.

Undersøgelsen bygger på svar fra 4.766 børnefamilier, der opfylder kriterierne for at modtage hjælp fra Dansk Folkehjælp, fordi de er på overførselsindkomst, står uden for arbejdsmarkedet og har hjemmeboende børn under 18.

85 procent af børnefamilierne svarer, at de inden for de seneste tre måneder har været nødsaget til at undvære at købe tøj eller fodtøj, der ellers er nødvendigt for deres børn.

Lidt flere end hver sjette børnefamilie angiver, at deres barn har været nødsaget til at undvære måltider på grund af familiens trængte økonomi.

Og hver fjerde børnefamilie svarer, at de inden for det seneste år har været nødsaget til at undlade at købe ”nødvendige skoleredskaber, bøger og lignende”.

Powered by Labrador CMS