Vinderne af VM i Hotdog 2021 blev holdet Hutter Hot fra Firehøjeskolen med en Chicken Dog. Arrangementet gav et overskud på 5.000 kr., som gik ubeskåret til Børnecancerfonden
Vinderne af VM i Hotdog 2021 blev holdet Hutter Hot fra Firehøjeskolen med en Chicken Dog. Arrangementet gav et overskud på 5.000 kr., som gik ubeskåret til Børnecancerfonden

VM i hotdog sætter fokus på smag, klima og sundhed

Nu har madkundskabslærere mulighed for at udfordre eleverne på smag, klima og sundhed i fremstillingen af noget så simpelt som en hotdog. VM i hotdog afholdes i Vejle 11. juni, og med projektet følger gratis undervisningsmaterialer, som alle kan bruge, som skal give eleverne mulighed for at være kreative og innovative.

Publiceret

”Hotter Hut”, ”De Flyvende Pølser”, ”De Gyldne Larver” og ”Team Cæsar” er nogle af de navne, som holdene til sidste års hotdog havde ved VM i hotdog. Nu er det tid til at tilmelde sig dettes års event.

VM i hotdog kalder sig selv en kokkekonkurrence for folkeskoleelever. Udfordringen til eleverne er, at de skal nytænke den traditionelle hotdog med smags-, klima- og sundhedsbenspænd. Eleverne får mulighed for at arbejde med teorier fra madkundskab, når de dykker ned i materialet om grundsmage, sanser, klimaforståelse og madhistorie.

Bedømmelses-kriterier:

· Smag: 50 %

· Klima: 20 %

· Sundhed: 20 %

· Helhedsindtryk: 10 %


”Jeres hotdog skal have en god balance mellem grundsmagene sødt, surt, umami, salt, bitter, blødt og sprødt. Ved kriteriet klima skal I vise, at I kan tænke lokale råvarer fra Vejle og omegn ind i alle elementer af jeres hotdog. Derudover vil der blive bedømt ud fra om råvarerne er i sæson”, står der i oplægget til VM i hotdog.

”Ved kriteriet sundhed menes, at kalorieindholdet reduceres bedst muligt, uden at gå på kompromis med smagen. Én klassisk hotdog indeholder ca. 300 kalorier. Herved kunne man forsøge sig med at sammensætte en hotdog, hvor kalorieindholdet er halveret”.

Læs mere om VM i hotdog

Læs mere om eventet og find undervisningsmaterialer her:

https://vmhotdog.dk/

10 hold går videre til finalen, og de får til opgave at sælge flest mulige hotdogs på begrænset tid fra torvet i Vejle. En hotdog må højst koste 10 krone at lave, da den skal sælges for 25 kroner. Overskuddet fra dagen går til et velgørende formål.

Hvert hold må maximalt bestå af fem elever. Der findes undervisningsmateriale på hjemmesiden, som alle frit kan bruge. Sidste mulighed for at tilmelde sig årets event er 6. maj kl. 10.S

Powered by Labrador CMS