Anmeldelse

Spilleregler i klassen

Spilleregler i klassen

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Begrebet god læringsledelse henviser til den moderne underviser, der som faglig og pædagogisk organisator og vidensformidler står over for en stadig større opgave, der kræver såvel teoretiske kvalifikationer som fagdidaktiske kompetencer. Det er derfor en vigtig del af læreruddannelsen at klæde de lærerstuderende godt på til opgaven, der sjældent er ren fag-faglig. Denne bog om læringsledelse sigter mod at hjælpe og understøtte folkeskolens lærere til en klarere forståelse af, hvad der virker og ikke virker i undervisningen, ved at skabe overblik over, hvad der er god og mindre god undervisning i klasselokalet.

Fakta:

Titel: Spilleregler i klassen

Forfatter: Mads Hermansen

Pris: 199 kroner

Sider: 132 sider

Type: Bog

Forlag: Akademisk Forlag

Set i forhold til bogens emner rammer forfatteren plet, i fald han henvender sig til de lærerstuderende og nyuddannede lærere, der endnu har erfaringen og bevidstheden om netop den gode læringsledelse til gode. Forfatteren præsenterer bogen igennem en række absolut relevante indfaldsvinkler til det kompetente fagdidaktiske arbejde og kommer omkring en række interessante emner i teori og praksis vedrørende vidensformidling, problemhåndtering, lærerroller, facilitering af læreprocesser og klassekulturer samt forholdet mellem rammer og frihed i klassen.

Det er dog min opfattelse, at denne bog, der ofte gør brug af store sproglige armbevægelser for at udtrykke i mange tilfælde forholdsvis fundamental viden om det almene fagdidaktisk-pædagogiske rum, primært vil være interessant lærebogsmateriale i netop det læreruddannende rum på seminarierne. Bogen vil her indbyde til rig refleksion over et felt, der tager stadig mere tid i vor tids folkeskole.