Anmeldelse

Motivation

Motivation

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Motivation" er en bog med fokus på, hvad arbejdspladsen og specielt lederne kan gøre for at motivere medarbejderne. Helle Hedegaard Hein støver de klassiske motivationsteorier af og giver os et dybere indblik i, hvad vi kan bruge de forskellige teorier til på nutidens arbejdspladser.

Når motivationsteorierne gennemgås, gøres det med syn for konteksten, hvordan så datidens arbejdssituation ud, og hvilke andre faktorer har været med til at forme de klassiske motivationsteorier. Helle Hedegaard Hein forholder sig kritisk til de forskellige teorier og belyser fordele og ulemper ved dem.

Sidste del af bogen omhandler "Motivation i vor tid" og indeholder forfatterens egen undersøgelse af "motivation af højtspecialiserede medarbejdere", som dækker læger, professionsbachelorer og musikere for blot at nævne nogle. Hvad der motiverer netop disse medarbejdertyper, belyses og diskuteres, og det er der kommet et rigtig interessant afsnit ud af.

"Motivation" kan anbefales som grundbog på de mellemlange og videregående uddannelser, hvor ledelse er en del af uddannelsen. Den giver mulighed for refleksion og et dybere kendskab til de klassiske motivationsteorier samt brugen af dem. Der er mange henvisninger til mere litteratur, hvis man ønsker at dykke endnu længere ned i motivationsteoriernes fødsel og liv. Samtidig kan bogen anbefales til ledere - som inspiration og som værktøj til at sikre motivationen hos de højtspecialiserede medarbejdere.