Ansatte på fynsk skole politianmeldes af kommunen

Ansatte på Særslev-Hårslev-skolen bliver politianmeldt af Nordfyns Kommune. Da kommunen har tavshedspligt, fremgår det ikke, hvad sagen handler om.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dramaet på Særslev/Hårslev Skolen fører tilbage til midten af oktober, hvor fire ledende medarbejdere med øjeblikkelig virkning blev fritaget for tjeneste.

Dengang meddelte Nordfyns Kommune ikke, hvad sagen nærmere drejer sig om, og det gør kommunen stadig ikke.

Kommunen har siden foretaget en nærmere undersøgelse af "en række forhold omkring deres embedsførelse", og den undersøgelse er nu afsluttet. 

Det meddeler Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse, hvor det samtidig fremgår, at der nu er tale om fem ledere og medarbejdere.

Kommunen: Vi har tavshedspligt

Her fremgår det, at Nordfyns Kommune "ser med stor alvor på sagen", og man vil arbejde videre med sagen og gøre "det fornødne".

"Nordfyns Kommune vil undersøge og drøfte de procedurer, som denne sag giver anledning til. Nordfyns Kommune kan ikke komme nærmere ind på konkrete tiltag og forandringer i procedurer, da der er tale om personalesager, som gør at kommunen har tavshedspligt", lyder det videre i pressemeddelelsen.

Direktør for Børn og Unge Karsten Poulsen udtager, at han ikke kan "udtale sig nærmere om grundlaget for den videre personaleproces", men at gerne vil understrege, "at ingen børn har lidt overlast i forbindelse med pågældende sag".

Til Karsten Poulsen udtaler til Fyens Stiftstidende, at sagen vil blive overdraget til politiet.

Nordfyn: Fire ledere på folkeskole fritaget for tjeneste med øjeblikkelig virkning 

Fyens Stiftstidende kunne i midten af oktober beskrive, at den tidligere skoleleder Sara Johansen, som på det tidspunkt var startet i en ny funktion som chef for kommunens "specialtilbudsvifte", sammen med tre andre medarbejdere var blevet fritaget for tjeneste.

I den forbindelse udtalte direktør Karsten Poulsen, at der var tale om både ledelses- og medarbejderopgaver, som skulle undersøges nærmere.

Rettelse: Det fremgik tidligere, at fem ansatte fra skolen var blevet politianmeldt. Dette er ikke korrekt. Det præcise antal er ikke er oplyst.