Anmeldelse

Casestudiet i praksis

Casestudiet i praksis

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange lærere oplever i forbindelse med videreuddannelse, for eksempel på pædagogiske diplomuddannelser, at de som en del af deres uddannelse skal gennemføre en eller anden form for mindre undersøgelse af en udvalgt praksis. Alle lærerstuderende oplever som en del af deres grunduddannelse det samme. Senest i forbindelse med deres arbejde med bacheloropgaven stilles de over for et krav om at inddrage praksis på en undersøgende måde.

Fakta:

Titel: Casestudiet i praksis

Forfatter: Knud Ramian

Pris: 220 kroner

Sider: 208 sider

Type: Bog

Forlag: Academica

Det kan være svært! Hvad er det for undersøgelser, der skal udarbejdes, og hvordan gør man det? Skal der arbejdes med et kvalitativt eller et kvantitativt design eller? Nu er der udkommet en bog, som med fordel kan læses af rigtig mange, der netop står for at designe og gennemføre mindre undersøgelser - og større for den sags skyld.

"Casestudiet i praksis" er en brugsbog, der giver en god gennemgang af den systematik og de overvejelser, man skal foretage sig i forbindelse med en forestående undersøgelse. Hertil kommer der yderligere en række gode eksempler på undersøgelser, andre har foretaget, hvoraf et er inden for læreres fagfelt, nemlig casen "Skolens blinde øje", som er et casestudie over udvalgte skoleelever med det særlige kendetegn at være meget urolige og ukoncentrerede.

Bogens omdrejningspunkt er gennemgangen af de metoder, der skaber og siden holder casestudiet sammen i alle faser. Kodeordet her er udarbejdelsen af en forskningsprotokol, der beskrives grundigt, så man som læser får en god fornemmelse for den opgave, en sådan løser. I bogen er der desuden mange gode skemaer, man som bruger selv kan bruge til at tænke videre i, når man arbejder med eget projekt.