Anne-Sofie Aabenhus har siden 2006 stået i spidsen for Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe-Herlev.

Nyt interaktivt bibelmuseum henter direktør i skoletjeneste

Anne-Sofie Aabenhus skal stå i spidsen for Bibliarium, der efter planen åbner i København i udgangen af i år.

Publiceret Senest opdateret

Ved udgangen af i år skal et spritnyt oplevelsescenter til formidling af bibelske fortællinger - Bibliarium - stå klar i Sct. Andreas Kirke i København.

For nylig blev det meldt ud, at det er det norske firma Expology, som også stod bag Jyllands Postens 'Mediarium' og 'Politiker for en dag' på Christiansborg, der skal stå for etableringen.

Og nu har bestyrelsen for det nye bibliarium, der har formand for Religionslærerforeningen John Rydahl som formand, også udpeget en direktør.

Valget er faldet på Anne-Sofie Aabenhus, cand. mag. i kunst- og religionshistorie, som siden 2006 har opbygget og ledet Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe-Herlev.

Desuden har hun i en årrække været en af de drivende kræfter i udviklingen af det religionspædagogiske arbejde i Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester.

Det skriver Bibliarium i en pressemeddelelse.

”Vi er i Bibliariums bestyrelse begejstrede for at kunne byde velkommen til Anne-Sofie Aabenhus. Hendes store erfaring indenfor formidling og projektledelse bliver uden tvivl en stor gevinst for udviklingen af det kommende oplevelsescenter, der forventes at slå dørene op for publikum i slutningen af 2024", siger John Rydahl og tilføjer:

"Ansættelsen er derfor et vigtigt skridt på vejen mod realiseringen af Bibliarium, hvor vi ser frem til at skabe rum for, at børn og unge på helt nye måder kan gå i dialog med de bibelske fortællinger og engagere sig i aktuelle eksistentielle, etiske og religiøse spørgsmål”.

Anne-Sofie Aabenhus tiltræder som direktør torsdag d. 1. februar. Hun udtaler:

”Det er en fantastisk mulighed at være med til at opbygge den helt unikke ide, som Bibliarium er. Jeg oplever en spirende nysgerrighed i vores samtid for at forstå, hvordan det bibelske stof har haft indflydelse på vores etik, menneskesyn – i det hele taget på den måde vi ser verden og hinanden på".

Hun tilføjer:

"Min tilgang til Bibelens fortællinger er farvet af mine faglige baggrunde. Fra kunsthistorien har jeg en stor opmærksomhed på, hvordan Bibelens fortællinger igennem en 1000-årig dansk historie er blevet udvalgt og fortolket i forhold til den samtid, de skulle fortælles ind i".

"Og fra min tid i skoletjenesten har jeg erfaring med, at skabe samtalerum og oplevelser, hvor de unge udfordrer det bibelske stof og går på opdagelse i sammenfiltringerne mellem deres egne nutidige eksistentielle dilemmaer og de bibelske fortællinger”.

Bibliarium finansieres af provstier i Københavns Stift og af fondsbevillinger fra Den A.P. Møllerske Støttefond og Borgfonden.