Anmeldelse

Under samme himmel 2
Under samme himmel 2

Under samme himmel 2

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mulighederne for at finde et godt grundmateriale er ved at være mange i faget kristendomskundskab. Ønsker man et sammenhængende og tidssvarende undervisningsmateriale, der skal dække hele skoleforløbet, er serien "Under samme himmel" et rigtig godt bud. Materialet fokuserer på de kulturelle, religiøse og traditionelle ligheder og forskelle mennesker imellem og griber fat i emner, som vi konfronteres med i vores dagligdag, uanset hvor i verden vi lever.

Fakta:

Titel: Under samme himmel 2

Forfatter: Rebekka Bærnholdt, Mette Hansen, Catharine Linke, Anne Rosenskjold Nordvig

Type: Bog

Forlag: Alinea

Allerede i "Under samme himmel 2" skal eleverne arbejde med centrale aspekter fra de store verdensreligioner, som hele materialet bygger på, og som der arbejdes stadig dybere med over årene: kristendom, jødedom, islam, hinduisme og buddhisme. Hovedvægten er på den jødisk-kristne arv, men alle religioner berøres i arbejdet med de store fortællinger, de religionsfænomenologiske tematikker som myter, ritual, symbolik, nytår og engle samt mere livsfilosofiske og etiske emner som leve- og spiseregler.

Eleverne får en fornemmelse af religionens vide udstrækning i hverdagen, og diskussionerne heromkring vil formodentlig skabe både undren, genkendelse og begejstring. Abstrakte begreber føres ned på elevernes niveau og konkretiseres i meget virkelighedsnære situationsbeskrivelser og via ganske vellykkede illustrationer, der opfordrer til refleksion og klassesnak. Den tilhørende lærervejledning er i topklasse og forklarer, underbygger og inspirerer til en alsidig undervisning i dette fag, der med et så overbevisende materiale rent faktisk kan gå hen at blive ugens bedste. Og det er ikke så lidt. 

Powered by Labrador CMS