Skolepolitik

Folketinget skal forholde sig til muligheden for at blive fritaget for kristendomskundskab

Søren Pape fortalte i december, at partiet vil have ophævet muligheden for, at elever kan blive fritaget for at deltage i kristendomskundskab i folkeskolen. Nu har partiet fremsat et beslutningsforslag.

Publiceret

"Ligesom man ikke kan blive fritaget for historieundervisningen, skal man heller ikke kunne fritages for kristendomsundervisning. Det er et misforstået hensyn, og jeg tror, det er en reminiscens fra før 1975, hvor faget var forkyndende”.

Sådan sagde formanden for Det Konservative Folkeparti Søren Pape kort før jul til Kristeligt Dagblad.

Og nu har partiet så også fremsat et officielt beslutningsforslag, så Folketingets partier skal tage stilling til, om det fremover skal være slut med, at forældre kan fritage deres barn fra kristendomskundskab.

I begrundelsen for forslaget lyder det fra de Konservative, at ”det udfordrer Danmarks sammenhængskraft, at nogle børn fritages for at tilegne sig en fælles forståelse af det danske samfunds grundlag og de værdier, vores fællesskab hviler på”.

Partiet peger desuden på, at der var en markant lavere valgdeltagelse blandt indvandrere og efterkommere ved folketingsvalget i 2019.

”Det bekymrer forslagsstillerne, at borgere, som er født og opvokset i Danmark, negligerer vigtigheden af at bruge sin demokratiske ret. Forslagsstillerne finder, at det understreger vigtigheden af, at alle børn bliver undervist i kristendomskundskab, da faget bidrager til elevernes almene, etiske og demokratiske dannelse”, skriver partiet.