Klik på kortet længere nede på siden for at se dine lokale kandidaters svar.

Kandidater: Lærerne skal have mere indflydelse på skolen

Folkeskolen.dk har spurgt kandidaterne til kommunalvalget, hvem de mener skal have mere indflydelse på de lokale skoler. 61 procent svarer, at det skal lærerne. Derimod er der kun 2 procent, der mener, at Folketinget skal have mere indflydelse.

Publiceret

Kandidat?

Hvis du er kandidat til kommunalvalget, men endnu ikke erblevet kontaktet af den lokale lærerkreds om at svare påspørgeskemaet, kan du skrive til dlf-survey@dlf.org for at væremed. Kortet opdateres i næste uge mandag og torsdag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Over 1000 kandidater har nu besvaret folkeskolen.dk's spørgsmål om hvad der skal ske med folkeskolen efter kommunalvalget. Et af spørsgmålene går på, hvem der efter den enkelte kandidats mening skal have mere indflydelse på de lokale skoler. Kandidaterne har kunne give tre svar. Og billedet er entydigt. Mere selvbestemmelse og mindre indblanding oppefra.

61 procent svarer, at lærerne skal have mere indflydelse, 49 procent peger på skolelederen og 48 procent på skolebestyrelsen. Kommunalbestyrelsen, som de selv håber at komme til at sidde i, mener kun 30 procent skal have mere indflydelse, og Undervisningsministeriet og Folketinget skal ifølge kandidaterne blande sig udenom - de er nede på henholdsvis 3 og 2 procent.

Kandidater: Inklusion er blevet en spareøvelse

Kend din kandidat. Klik ind på kortet herunder for at se, hvad kandidaterne i dit område vil gøre ved folkeskolen.