Borup-sagen

Sygemeldt skoleleder på Borup Skole vender tilbage i juli

Jakob Dalgas ser frem til at vende tilbage som skoleleder på Borup Skole efter en turbulent tid.

Publiceret

Skolelederen på Borup Skole vender tilbage til jobbet den 1. juli.

Det fremgår af et skriftligt svar fra Køge Kommune til Ritzau.

"Jeg glæder mig meget til at vende tilbage til den skole, som jeg sammen med medarbejdere, elever og forældre har drevet i mange år. Det har været en turbulent periode, som vi nu skal videre fra", lyder det fra Jakob Dalgas i et skriftligt svar.

Han har været væk fra posten i et ukendt tidsrum, mens sager om angivelige krænkelser børn imellem på skolen har fyldt i mediebilledet.

Flere medier har tidligere fortalt, at skoleleder Jakob Dalgas i et autosvar på sin mail oplyste, at han var sygemeldt.

Køge Kommune kan hverken be- eller afkræfte, at Jakob Dalgas er sygemeldt på nuværende tidspunkt, da der er tale om en personalesag.

Kammeradvokaten fremlagde i slutningen af maj resultater fra en undersøgelse sat i værk af kommunen selv. Her lød vurderingen, at ledelsen på skolen burde have lavet en handlingsplan særligt for én klasse tidligere.

Undersøgelsen har haft til formål at undersøge kommunens og ledelsen på Borup Skoles håndtering af en række sager om krænkelser mellem elever i indskolingen.

"Jeg har naturligvis set den undersøgelse, der er lavet af skolens indsats og har noteret mig, at meget er gjort rigtigt og efter bogen, men også at der fremover er ting, der kan gøres endnu bedre", lyder det fra Jakob Dalgas i det skriftlige svar.

Skolen har, siden historierne kom i mediernes søgelys, indført en række tiltag løbende.

Dem har Jakob Dalgas noteret sig og ser frem til at "bakke op" om dem sammen med alle andre på og omkring skolen.

Direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen i kommunen Henrik Laybourn ser også frem til at få Dalgas tilbage ved roret.

"Det har været nogle turbulente måneder for skolen, og nu gælder det om at have fokus på at drive en god og velfungerende skole", tilføjer han.

/ritzau/