Tidligere børne - og ungdomsborgmester vinkede ved årskiftet farvel til Københavns Rådhus. Nu har han fået en stilling som direktør for Teach First Danmark.

Tidligere skoleborgmester bliver ny direktør i Teach First

Teach First Danmark ansætter Københavns tidligere børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen som ny direktør.

Publiceret Senest opdateret

Den tidligere Socialdemokratiske børne- og ungdomsborgmester i København Jesper Christensen bliver ny direktør i Teach First Danmark.

Foreningen er bindeleddet mellem kommuner, der mangler lærere og dimittender med en afsluttet videregående uddannelse, der søger nye udfordringer.

København er den kommune i landet, som har flest skoler med Teach First lærere, og Jesper Christensen støttede i 2020 som borgmester i København Teach First, da organisationen uden held forsøgte at komme på Finansloven.

Nuværende børne- og ungdomsborgmester i København Jakob Næsager (K) har som mål, at der skal uddannes 100 Teach First lærere i København om året.

Ny direktør: Lærerne skaber kvaliteten i folkeskolen

Bestyrelsesformand for Teach First Martin Vigild fremhæver Jesper Christensens person som begrundelsen for valget.

“Jesper Christensen har et strategisk overblik og en vindende personlighed, der gør ham til den helt rette person i spidsen for udviklingen af Teach First Danmark. Han brænder for at skabe chancelighed for socialt udsatte børn i folkeskolen og har en bred kompetenceprofil fra foreningsliv og kommunal forvaltning samt stor erfaring med ledelse, økonomi og politik”, siger han i en pressemeddelelse.

60-årige Jesper Christensen blev ikke genvalgt til Borgerrepræsentationen ved kommunalvalget sidste år.

Hans arbejdsliv og frivillige virke har kredset om udsatte børn og unge. Han har blandt andet været pædagogmedhjælper i ungdomsklubben i Tingbjerg, hvor han er vokset op, aktiv i den almene boligbevægelse, medlem af borgerrepræsentationen, socialborgmester, og altså senest børne- og ungdomsborgmester i København frem til 1. januar 2022. Han glæder sig til arbejdet i Teach First.

“Lærermanglen er et stort problem i Danmark. Teach First Danmark har vist, at der findes nye og effektive veje at gå, så alle skoler kan tiltrække højt kvalificerede lærerkræfter. Også skoler med en overvægt af børn fra hjem uden hverken en stor bogreol eller forældre med lange uddannelser. Det er lærerne ude i klasserne, der skaber kvaliteten i folkeskolen og sikrer både trivsel og høj faglighed for børnene", lyder det fra Jesper Christensen.

Klar til nye udfordringer

Pladsen bliver ledig, fordi den tidligere direktør Thomas Hoelgaard har valgt at søge nye udfordringer, fremgår det af pressemeddelelsen.

Thomas Hoelgaard har været med i alle foreningens 9 år. Først som kommunikationschef og siden som direktør.

“Thomas har været en bærende kraft i foreningen. Han har været med i foreningens udvikling og været en del af dens succes helt siden opstarten. Vi takker ham for en kæmpe indsats gennem de seneste ni år til gavn for børn i den danske folkeskole, og vi ønsker ham al muligt held og lykke”, lyder meldingen fra bestyrelsesformand Martin Vigild.

Thomas Hoelgaard, som fratræder 1. november, mener, at Teach First Danmark er nået langt.

“Teach First Danmark startede som en drøm om, hvad der kunne lade sig gøre, og jeg er meget stolt over, at foreningen nu bidrager til, at tusindvis af børn møder dygtige og inspirerende lærere i folkeskolen. Gode lærere er afgørende for, at man udvikler troen på sig selv, og vejen er nu banet for, at Teach First Danmark kan tiltrække endnu flere dygtige mennesker til lærerjobbet. Det er utroligt meningsfuldt at være lærer, og det har været et stort privilegium at understøtte den fortælling,” siger Thomas Hoelgaard i pressemeddelelsen.