Sophie Hæstorp Andersen (S) besøgte i sidste uge elever fra 7. årgang på Tagensbo Skole, hvor eleverne fortalte om deres oplevelser med åben skole

Københavnske skoler får ekstra penge til grønne åben skole-forløb

Politikerne i København afsætter fire millioner kroner til grønne åben skole-forløb, der skal bidrage til at gøre hovedstadens elever "til klima- og samfundsbevidste borgere". Det blev partierne enige om tirsdag aften.

Publiceret Senest opdateret

Tirsdag aften fordelte partierne på Københavns Rådhus ubrugte midler fra sidste års budgetaftale.

Her blev partierne enige om at afsætte to millioner til grønne åben skole-forløb i år og to millioner til forløb næste år.

Aftalen er indgået blandt Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Inden forhandlingerne havde overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) meldt ud, at hun var klar til at give op til seks millioner til flere åben skole-forløb, der skulle bidrage til at styrke elevernes klimabevidsthed.

Selvom partierne ikke støttede overborgmesteren i at afsætte seks millioner, glæder Sophie Hæstorp Andersen sig over aftalen.

"Med den her saltvandsindsprøjtning kan over 23.000 flere skoleelever komme på tur væk fra klasseværelset til anderledes undervisning ude i byen – til gavn for trivslen, læringen og fællesskabet", siger hun.

"Pengene skal særligt gå til forløb inden for den grønne dagsorden, fordi vi ved, at mange københavnske børn og unge er ivrige efter at gøre en forskel for klimaet. Det skal vi gribe og omfavne i vores folkeskole, så vores børn kan blive en endnu større del af Københavns grønne rejse", lyder det videre fra Sophie Hæstorp Andersen .