Lavere klassekvotienter og penge til to-lærer-ordninger er i sig selv rigtig gode ideer, 'men de kommer simpelthen ikke ud på folkeskolerne!' Sådan skriver Heidi Mølgaard og hendes lærerkollegaer på Bredagerskolen i et åbent brev til Christiansborgs politikere.
Lavere klassekvotienter og penge til to-lærer-ordninger er i sig selv rigtig gode ideer, "men de kommer simpelthen ikke ud på folkeskolerne!" Sådan skriver Heidi Mølgaard og hendes lærerkollegaer på Bredagerskolen i et åbent brev til Christiansborgs politikere.

Lærere bakker op om skoleleders protestopsigelse

Bredagerskolens lærere har skrevet et åbent brev til Christiansborgs politikere, hvor de bakker op om deres leder Lance Luscombes opsigtsvække opsigelse. Pengene kommer ikke ud til skolerne, skriver de.

Publiceret

”Det kom som et chok. Ingen havde set det komme”.

Sådan siger Heidi Mølgaard, der er lærer og tillidsrepræsentant på Bredagerskolen i Jelling, efter hun og resten af personalet onsdag kunne se deres skoleleder igennem fire år sige op foran TV-avisens rullende kamera.

Lance Lucombe lod sin opsigelse blive en offentlig begivenhed på Danmarks Radio for at sende et signal til Christiansborgs politikere om, at han og mange andre skoleledere står med en ”umulig opgave”, som han sagde til Danmarks Radio.

Skolen har kørt med underskud i årevis, fordi omkostningerne til støttetimer er steget eksplosivt de seneste år, imens pengene ikke er fulgt med, fortalte han i et interview med folkeskolen.dk forleden.

Og nu får lederen og hans synspunkt altså opbakning fra skolens ansatte.

”Efter vores skoleleders opsigelse har der været en stemning af tristhed og flere har ytret, at vi må da kunne gøre noget. Vi ved godt, at vi ikke får vores gode skoleleder igen, men vi har brug for at støtte hans pointer”, skriver Heidi Mølgaard i en mail til folkeskolen.dk.

Mailen har vedhæftet et åbent brev til Christiansborgs politikere, og i brevet står der:

”Vi har respekt for, at vores skoleleder har valgt at fastholde sin integritet og handle ud fra værdier og overbevisning, selvom vi synes, det er svært at miste vores gode leder. (…) Vi oplever, at vi alt for ofte har svært ved at leve op til lovgivningen pga. manglende ressourcer”.

Kantinen var lukket og administrationen "barberet ned"

Men kunne skolen ikke bare skære et andet sted, når nu omkostningerne til støttetimer var så høje?

Det har mange spurgt om, fortæller Heidi Mølgaard. Men som lærer på skolen kan hun ikke se, hvor der skulle kunne skæres mere.

”Der er ikke noget at skære af. Da Lance kom til vores skole, havde den et meget større underskud, og der er blevet skåret meget. Stillinger er skåret væk, administrationen er blevet barberet ned og kantineordningen er blevet afskaffet. Jeg kan ikke se, hvad vi ellers skulle skære væk”, siger Heidi Mølgaard, der understreger, at den afgående leder har alle de ansattes opbakning.

Lance Luscombe stopper på Bredagerskolen efter nytår. Stillingen som skoleleder bliver slået op så hurtigt som muligt, men derudover ved Heidi Mølgaard og kollegaerne ikke meget om fremtiden.

”Vi har været rigtig glade for Lance, de fire år han har været her. Heldigvis har vi tre andre ledere, og vi håber på, at de kan holde skuden kørende. Mange taler om, hvem der mon vil søge job her, og det ved vi jo ikke noget om. Men vi håber, at vi får en rigtig god skoleleder igen”, siger Heidi Mølgaard.

Powered by Labrador CMS