It i undervisningen 

København skal drøfte muligheden for at fjerne skærmene for de mindste

På onsdag skal politikerne i København diskutere, om forvaltningen skal undersøge muligheden for at få alle skærme ud af de københavnske indskolingsklasser. 

Publiceret Senest opdateret

Onsdag i næste uge skal politikerne i Københavns Kommune behandle et forslag fra Alternativet om at afskaffe alle skærme i indskolingen i de Københavns folkeskoler. 

Konkret skal politikerne i børne- og ungdomsuvalget forholde sig til, om forvaltningen skal pålægges at undersøge muligheden for at afskaffe iPad, computere og smartboards i indskolingen. 

"Når man som jeg har stået som en lærervikar i en folkeskoleklasse, så ser man meget tydeligt, at skærmene kan være ekstremt distraherende for børn", siger børne- og ungdomsordfører i Alternativet Emil Sloth Andersen, der står bag forslaget. 

Det er Emil Sloth Andersen fra Alternativet, der står bag forslaget.

"Der bliver brugt rigtig mange penge på at købe iPads, computere og digitale tavler. Det koster penge at udskifte IT-udstyret, når det går i stykker. Og så er der software-opdateringerne og de penge, der skal bruges på IT-support. Vores idé er, at vi kigger på, om de penge ikke kunne bruges på andre initiativer, eksempelvis flere lærere i undervisningen", siger han. 

Partiet foreslår desuden, at sparede resurser føres tilbage til trivsels- og lærings-initiativer på skolerne.