Lærerstuderende på Professionshøjskolen Absalon laver bevægelseslege.

Nyt netværk skal lette praksischokket for nye idrætslærere

Dansk Skoleidræt åbner nyt gratis netværk for nye og kommende idrætslærere. Det skal lette overgangen mellem studie og lærerjob - og gøre organisationen klogere på, hvordan det skifte ser ud.

Publiceret

Er du ny idrætslærer, eller står du over for at færdiggøre din læreruddannelse med idræt som undervisningsfag? Så har Dansk Skoleidræt lige startet et netværk med dig som målgruppe.

Det har fået navnet 'Klar, parat, idrætsstart' og har til formål at gøre nye idrætslæreres møde med "den virkelige verden" lettere.

Det forklarer udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt Torben Hansen til folkeskolen.dk/idræt.

"Man ved fra forskningen, at det kan være svært at starte som lærer. Der er mange nye ting at forholde sig til, der af gode grunde ikke har været en del af uddannelsen. Der vil vi gerne stå til rådighed som nogen, man kan gå til, når uddannelserne slipper én", siger han.

Viden flyder også den anden vej

Men hjælpen kan også gå den anden vej, påpeger Torben Hansen. Der er nemlig ikke særlig meget viden om, hvordan det såkaldte 'praksischok', der rammer helt nye lærere, ser ud netop for idrætslærere:

"Hvis der er nogle særlige behov, nye idrætslærere står med, får vi input til det i netværket, så vi faktisk kan agere på det".

Det er gratis at melde sig ind i 'Klar, parat, idrætsstart', som giver adgang til to årlige webinarer specifikt for netværkets medlemmer med både ekspertoplæg og sparring med andre nye idrætslærere.

Desuden får man som medlem invitationer til relevante arrangementer, opdatering på de seneste undervisningsmaterialer og forløb samt et månedligt nyhedsbrev.

Ingen fast nybegyndergrænse

Og hvor længe er man så ny idrætslærer? Det er der ikke noget klart svar på, pointerer Torben Hansen.

"Den primære målgruppe er nyuddannede lærere, men vi har med vilje ikke sat nogen egentlig grænse på. Man kan for eksempel have været lærer i et par år og så få sine første idrætstimer, og så er man jo ny idrætslærer uden nødvendigvis at være ny lærer. Og så er man også velkommen", siger han og tilføjer:

"Meningen med netværket er på sigt også, at man kan dele erfaringer med hinanden, og der gør det ikke noget, at der også er nogle med, der måske har et par års erfaring".