Skolen Læringshuset i Høje-Taastrup har kostet en halv milliard at bygge og er flagskibet i kommunens skoleprojekt 'Fremtidens skole'. Men personaleomsætningen i lærergruppen er enorm et år efter åbningen.
Skolen Læringshuset i Høje-Taastrup har kostet en halv milliard at bygge og er flagskibet i kommunens skoleprojekt 'Fremtidens skole'. Men personaleomsætningen i lærergruppen er enorm et år efter åbningen.

Lærerflugt i Høje-Taastrup

En personaleomsætning på 47 procent i lærergruppen på prestigeprojektet Læringshuset i Høje Taastrup Kommune. Skoleleder fastholder, at det er et attraktivt sted at arbejde.

Publiceret Senest opdateret

Læringshuset, flagskibsskolen for Høje-Taastrups Kommune skoleprojekt ’Fremtidens skole’, er skolen normeret til 57 lærere.

På grund af forskellige forhold har den haft 67 ansatte. 32 af dem er stoppet i løbet af skolens korte levetid – den åbnede for lidt over et år siden.

Det giver en personaleomsætning på 47 procent. Normalen for hele skolevæsnet er på normalen på 17,1 procent.

Projekt 'Fremtidens skole'

Høje-Taastrup Kommune har med 'Fremtidens skole' besluttet, at projektdidaktik i alle fag og på alle klassetrin skal være bærende for kommunens skolevæsen. Projekterne skal være autentiske, innovative og have en ekstern aftager af det produkt, projektet munder ud i.

Kommunens flagskib er skolen Læringshuset, som ligger i en nyopført bygning i det nyanlagte kvarter Nærheden. Her er ambitionen, at al undervisning skal være projektbaseret.

Det skriver Lokalavisen Taastrup torsdag.

Advaret på forhånd

Sidste år blev projekt ’Fremtidens skole’ en del af den kommunale valgkamp i Høje-Taastrup, og kredsformand Heidi Yoma Rasmussen advarede om, at lærerflugt ville være en risiko.

Det mente Kurt Scheelsbeck (K), formand for Høje-Taastrup Kommunes institutions- og skoleudvalg og pt. fungerende borgmester i kommunen dog ikke ville blive et problem.

"Der er lærere, som synes, at denne her form for pædagogik er superspændende og søger til vores kommune for at arbejde med den, og så er der selvfølgelig også lærere, der ikke har lyst. Så søger de væk til en mere traditionel skole. Sådan er det. Vi er kun glade for at dem, der søger til os, er nogen som er begejstrede og har lyst til prøve noget nyt", sagde han dengang til folkeskolen.dk.

”Vi skal have stoppet lærerafgangen, og derfor har vi også haft nogle drøftelser og bedt vores administration i kommunen om at undersøge årsagerne”, siger han nu til Lokalavisen Taastrup.

Skoleleder: Mange lærere søger til vores skole

Skoleleder Casper Madsen forklarer, at lærerflugten til dels kan forklares med, at skolen fik en hård opstart i kølvandet på coronanedlukningerne.

”Vi er kommet rigtigt langt. Vores medarbejdere har knoklet, og de har gjort en kæmpe forskel”, siger han til Lokalavisen Taastrup.

Han fortæller, at han oplever, at der er kvalificerede lærere, der søger stillinger på Læringshuset, fordi de gerne vil den projektorienterede arbejdsform.

Kredsformand Heidi Yoma Rasmussen kalder dog tallene for personaleudskiftningen i Læringshuset ’alarmerende’.

”Ingen andre skoler i kommunen har en lærerudskiftning som den, vi ser på Læringshuset”, siger hun til Lokalavisen Taastrup.

Powered by Labrador CMS