Uglegårdsskolens lærere var i gang med hammer, sav og synål for at få skibene klar.

Anonymous Lockout Teachers sætter skibe i søen

En gruppe lærere i Solrød har valgt at smide den gule vest og lave aktioner i det skjulte. For et par uger siden plantede de påskeliljeløg til næste sæson. Og denne gang er det sløjd- og håndarbejdslærernes kompetencer, der kommer i spil.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En tidlig morgen klokken 4.30 står 15 lærere klar uden for Uglegårdsskolen i Solrød iført mørkt tøj og hættetrøjer. De er på vej ind for i al hemmelighed at plante påskeliljer på skolens område. Tanken er, at man hvert forår har et fælles minde om lockoutperioden. Løgene lægges ned i nøje planlagte mønstre og alt dækkes til igen. En enkelt hundelufter går forbi ,men lader ikke til at undre sig over de hætteklædte, der render rundt og graver på skolens matrikel klokken halv fem om morgenen. Samtidig laves en tilsvarende aktion på en af kommunens andre skoler.

En ny aktion i går morges

Under den efterfølgende morgenmad fødes en ny ide til næste skjulte aktion, som sættes i gang ugen efter. I to værksteder mødes gruppen for at producere skibe i træ med farvestrålende sejl. Der måles, saves, slibes, bores, limes, klippes, skrives og sys, alle gruppens kreative evner er i spil. Sejlene bærer budskabet: "Vi sætter alle sejl ind for en god folkeskole". Fartøjerne skal sejle i den kanal, der løber gennem skolens område og skal glæde de kolleger og elever, der er så heldige at have deres daglige gang på skolen. Endnu en gang står gruppen af lærere tidligt op for at søsætte skibene inden nogen møder på arbejde.

En af lærerne i den hemmelige gruppe udtaler: "Aktionerne skaber sammenhold i lærergruppen, man får talt og grinet sammen med nogle andre end man plejer. Vi får skabt opmærksomhed på en sjov og anderledes måde". Gruppen kommunikerer gennem en lukket gruppe på Facebook - der deles ideer, billeder og planlægges. Flere og flere lærere kommer til gruppen.

Efter en veloverstået aktion planlægges næste træk over morgenkaffen.