Gylden pegepind til rollemodel og godt samarbejde

Københavns Lærerforenings pris Den gyldne Pegepind deles i år mellem lærer Karim Morabet fra 10. klassecenter Vest og et samarbejdsprojekt mellem to fritidshjem og en skole, 'Langelinierummet'.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Karim Morabet er en lærer, der på sin arbejdsplads yder dét, som hans kolleger kalder det daglige hårde rugbrødsarbejde på gulvplan, dét som sjældent får nogen særlig bevågenhed:

"Det er der imidlertid al mulig grund til, for han underviser 23 drenge med vidt forskellig baggrund, dem som de andre ikke vil lege med. Prisvinderen anvender mange redskaber bl.a. konflikthåndtering, empatiudvikling og mental refleksion. Og kollegerne kan bevidne, at det virker i praksis. Klassen fremtræder på trods af svære odds som en samlet gruppe, der tilmed opleves som et stort plus for skolen på Vesterbro", sagde KLF's formand Jan Trojaborg i sin tale til Karim Morabet, lærer for 10. d på Vesterbro Ny Skole.

Den anden halvdel af prisen på 10.000 kroner blev ved generalforsamlingen onsdag overrakt til souschef Helle Starris, fritidshjemmet Livjægerhuset, leder Annette Sørensen, fritidshjemmet Lomholts Villa, og skoleinspektør Lene Brandt Jeppesen fra Langelinieskolen som repræsentanter for samarbejdsprojektet Langelinierummet.

"Et samtænkningsprojekt, der har evnet at forene det bedste fra lærerkulturen og pædagogverdenen med udgangspunkt i de pædagogiske grundbegreber, ved bevidst valg af pædagogiske teorier og modeller og ved at give disse klare praktiske udtryk", sagde Jan Trojaborg.

"Man har så at sige løftet sig op fra hverdagen med støtte fra en konsulent fra DPU, med efteruddannelse i form af to PD-moduler og ved at etablere internationalt samarbejde med Firenze og Berlin".

Interkulturel dannelse gennem kulturværksteder er overskriften, når 0.-3. klasse-børnene arbejder i blokke og hele dagen i og uden for skolen, på de to fritidshjem, i lokalmiljøet og i naturen.

"Langelinieskolen og fritidshjemmene Livjægerhuset og Lomholts Villa har således evnet at tage handsken op fra så store udfordringer som internationaliseringen, dannelse, den kreative-musiske dimension, spændingsfeltet mellem teori og praksis og skabelsen af en evalueringskultur".