Vi har to siloer liggende. Det ene (Socialtilsyn Hovedstaden, red.) har ansvaret for de sociale ting, og den anden på undervisningen. Jeg vil have et dobbeltalarmsystem. Hvis der er viden om, at der foregår noget, som det andet tilsyn skulle reagere på, skal man gøre opmærksom på det. Også selv om det ikke er ens ansvar
Vi har to siloer liggende. Det ene (Socialtilsyn Hovedstaden, red.) har ansvaret for de sociale ting, og den anden på undervisningen. Jeg vil have et dobbeltalarmsystem. Hvis der er viden om, at der foregår noget, som det andet tilsyn skulle reagere på, skal man gøre opmærksom på det. Også selv om det ikke er ens ansvar", sagde ministeren i et samråd om Havregården Kostskole.

Minister vil have ryddet op i tilsyn efter skandalesag om kostskole

Efter afsløringer i P1 Dokumentar af bl.a.overgreb og krænkelser er forstanderen fyret og politianmeldt, og Havregården Kostskole i Gilleleje lukker til nytår. I et samråd i går kaldte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil sagen 'en kæmpe katastrofe', skriver Skolemonitor. Hun vil gerne have ændret systemet, så det regionale socialtilsyn, der holder øje med sociale opholdssteder og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der fører tilsyn med skoledelen, i højere grad alarmerer hinanden.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

skoleliv.dk: »Kæmpe katastrofe«: Rosenkrantz-Theil revser styrelse og vil stramme friskoleloven efter skandale på kostskole

Powered by Labrador CMS