Skoler kender ikke kravet om obligatorisk førstehjælp

Ved en webundersøgelse for Hjerteforeningen, vidste 42 procent af svarpersonerne på danske folkeskoler ikke, at det siden 2005 har været obligatorisk at undervise eleverne i førstehjælp som en del af det timeløse fag færdselslære.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

50 procent af folkeskolerne underviser i basal genoplivning, for privat- og friskoler er tallet 42 procent, viser Hjerteforeningens webundersøgelse.

"Hvert år dør 3.300 danskere af hjertestop uden for et hospital, så det er meget vigtigt, at skolerne tager deres ansvar for at lære eleverne førstehjælp alvorligt. Selvom 20 procent flere skoler underviser i førstehjælp end i 2008, er det stadigvæk ikke godt nok", mener Inge Vestbo, administrerende direktør i Hjerteforeningen.

Kun 6,5 procent af de danskere, der får hjertestop uden for et hospital, overlever. I Norge har førstehjælp været en del af skoleundervisningen gennem mange år. Her overlever hele 19 procent hjertestop uden for et hospital, selvom der ofte er meget længere afstand til et sygehus i Norge.

I 2005 blev førstehjælp skrevet ind i kravene til faget færdselslære i folkeskolen.

Læs mere