Global opvarmning / Affald

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu to bøger i serien "Hvad sker der, hvis vi ikke gør noget?" er udkommet - denne gang med titlerne "Affald" og "Global opvarmning". Specielt sidstnævnte er jo meget aktuel for tiden.

I bogen "Affald" behandles emnet i seks kapitler, som blandt andet omhandler årsagen til det meget affald, hvor emballageforbruget og brug og smid væk-kulturen debatteres. De sidste tre kapitler ser mere fremad og handler om genbrug, kampen mod affaldet og gode historier om, hvad der allerede gøres.

"Global opvarmning" er opbygget efter samme skabelon - de otte kapitler omhandler blandt andet problemerne i Arktis, vandstandens stigning i verdenshavene, konsekvenserne for menneskets sundhed for eksempel i form af sult, vandmangel og udbredelse af tropesygdomme samt truslerne for klodens dyrearter. Til sidst gives der bud på, hvad vi selv kan gøre for at afhjælpe problemerne.

Bøgerne henvender sig til de ældste elever og vil være et godt supplement til emne- eller projektarbejde i såvel naturfag som samfundsfag. Der er ordliste, litteraturliste og henvisninger til internettet bagerst i bogen. Der er flere steder i bøgerne oplæg til debat om de forskellige emner i form af simple rollespil.

Da bøgerne er oversatte, har mange af tabellerne ikke de danske tal med, så hvis man skal arbejde med emnet, kunne en af opgaverne være at finde de relevante danske tal.

Det er efter min mening en udmærket serie, som tager fat på aktuelle og relevante emner, og bøgerne bør være at finde på skolebiblioteket.

Powered by Labrador CMS