Anmeldelse

Videnskabsquiz

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At quizze om alt muligt er noget, der kan få selv den sløveste helt op på tæerne. Dette kan også ses i fjernsynet, når den ene quiz efter den anden aften efter aften ruller hen over skærmen. I denne lille bog, som i øvrigt tager afsæt i fjernsynsprogrammet af samme navn, kan der quizzes på kryds og tværs om viden inden for naturvidenskabsområdet.

Overordnet er bogen inddelt i emner såsom havet, ørkenen, vejret med mere. Hvert emne startes med en enkelt side med lidt generelle oplysninger om området, hvorefter quizspørgsmålene og svarene følger. Der sluttes af med et lille nemt forsøg, der hænger fint sammen med emnet. Teksten er skrevet i et forholdsvis lettilgængeligt sprog, så bogen ikke bliver for videnskabelig at gå til. Rundt om findes små sjove tegninger, der fint bryder siderne op. Bagest findes henvisninger til yderligere litteratur inden for de enkelte emner. Det afsnit kunne sagtens være mere omfattende, end tilfældet er. En rigtig sjov lille bog, som nok skal medvirke til at sætte gang i tingene rundt om i klasseværelserne, nok først fra omkring 3. klasse.

Powered by Labrador CMS