Anmeldelse

Penge

Penge

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Noget så almindeligt som penge tænker de færreste vist på har en historie, og de, der gør, er i hvert fald ikke skoleelever. Denne ganske udmærkede bog omhandler penge som betalingsmiddel, helt fra før vi brugte dem i Danmark.

Fakta:

Titel: Penge

Forfatter: Bent Faurby

Pris: 268 kroner

Sider: 56 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klematis

Bogen er smukt illustreret og har en god, dækkende forklaring på alle de begreber, der følger i kølvandet på penge. Alt dette ser man straks i indholdsfortegnelsen, som også afslører, at de enkelte kapitler ikke er mega-lange. Noget, som eleverne sætter pris på - og bogen henvender sig til netop dem.

Alle kapitler fortæller desuden på en letlæselig måde alt, hvad der er at vide om ord og begreber, som alle elever sikkert har hørt mange gange. Bogens målgruppe er fra 3. klasse og frem, men de større elever kan også have gavn af den.

I en verden, hvor vi, i hvert fald i Vesten, søger at skaffe os så mange penge som muligt i hverdagen, er det lærerigt at vide noget om, hvordan det var før i tiden. Store forkromede begreber som inflation, valutahandel og så videre giver pludselig mening.

Bogen er dejligt kronologisk opbygget og med gode illustrationer og relevante billeder, som vil vække nysgerrighed. Jeg kan især som historielærer godt lide, at bogen begynder med tiden, før man opfandt penge, for derefter at gennemgå tiden med penge grundigt og slutter af med fremtiden - det pengeløse samfund, som vi er på vej imod. Emnet er på den måde også et brillant eksempel på historiebevidsthedsbegrebet.