Leif Ellegaard fra Maj giver en hånd med at bygge de nye klima- og børnevenlige skoler.

Danske skoler til Nepal

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nepal er et af verdens fattigste lande. Hvert femte barn i den skolepligtige alder kommer ikke i skole, og der mangler 50.000 klasselokaler!

Det danske firma Maj bygger klima- og børnevenlige skoler i det sydlige Nepal sammen med lokale håndværkere og forældrene til elever, der skal gå der. Den nepalesiske stat betaler halvdelen, Mellemfolkeligt Samvirke koordinerer og betaler den anden halvdel, mens Majs folk bygger kvit og frit.

»Vi får spænding ind i vores arbejdsliv, og de får bedre skoler«, siger Niels Mundus, direktør for Maj.

Skolerne bygges af komprimeret jord tilsat seks procent cement, det er billigere og mindre forurenende end brændte mursten. En ny byggeteknik gør skolerne kølige om sommeren, hvor temperaturen ligger omkring 40 grader, og lune om vinteren, hvor det er tåget og koldt. Lærling hos Maj Nilas Krohn skriver dagbog fra projektet på www.ms-action.dk/blogs/nepalskoler