Anmeldelse

Stop mob

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med udgangspunkt i nogle fornuftige og velovervejede tanker om, hvordan sammenspilsnumre kan bearbejdes i forhold til fagmålene og i forhold til de musikalske genrer, præsenterer komponisten og forfatteren os for seks nye sange, der er meget nemme at gå til og således nemt brugbare. Ikke mindst i kraft af de meget udførlige partiturer og den medfølgende cd, der glimrende præsenterer sangene og arrangementerne.

Fakta:

Titel: Stop mob

Forfatter: Tommy Hovgård Nielsen

Sider: 43 sider

Type: Hæfte

Forlag: Dansk Sang

Hæftet indeholder to 12-takters blues, en ballede, et rock/latinnummer og to mere traditionelle rock/popsange. Genremæssigt dækker det således behovet på 4.-5. klassetrin.

Tommy Hovgård Nielsen præsenterer materialet som nye sange til brug i sammenspil med 4.-5. og 6. klasse. Jeg vil nok foretrække at bruge nogle af sangene som "begyndernumre" på de elektriske instrumenter. Forstået sådan at sangene i valg af emner, akkordsammensætninger og ledsagende stemmer vil fungere rigtig godt og være nemt spilbare.

Hermed også antydet, at hæftet rammer lige ind i en diskussion om, hvorvidt man inden for den obligatoriske undervisning tilgodeser de ældste klasser bedst ved at spille udmærkede, overkommelige sange med danske tekster, der rammer ind i deres hverdagsliv, eller ved at gøre den musik, børnene i forvejen hører (eller numre fra det kolossale bagkatalog, der ifølge læreren også gerne skal præsenteres for eleverne!), til undervisningens indhold. De fleste musiklærere forholder sig vel til dette med et både-og. Derfor ovennævnte differentiering.