Anmeldelse

Danmark i 1930'erne

Danmark i 1930'erne

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I "Danmark i 30'erne" får man gennem ni kapitler en række forskellige nedslag på årtiet med fokus på de finansielle problemer, som også var en del af 1930'erne, den sociale situation med arbejdsløshed og fattigdom, og hvordan staten søgte at dæmme op for problemerne. Endelig kommer bogen også ind på de ydre forhold med et ekspanderende Tyskland under nazisternes ledelse.

Fakta:

Titel: Danmark i 1930'erne

Forfatter: Jeanne Bau-Madsen, Aage Hoffmann

Pris: 248 kroner

Sider: 48 sider

Serie: Tilbageblik

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Bogen rører ved en række for Danmark ømtålelige emner som "Den eugeniske racehygiejniske sterilisationslov", som handler om tvangssterilisationer her i landet. Forholdene omkring flygtninge i Danmark i 1930'erne, hvor især kommunisters og jøders forhold bliver beskrevet.

Når man læser de forskellige afsnit i bogen, træder det tydeligt frem, hvor oplagt det er at relatere de problemer og forhold, som eksisterede i 1930'erne, til de forhold, som findes i nutiden. I vores tid er måden at behandle flygtninge på også et aktuelt emne, ligeledes kan den aktuelle finanskrise også bruges.

Både forsidens socialdemokratiske valgplakat fra 1939 og den kendte "Stauning eller kaos"-plakat er gengivet i bogen. Derudover er bogen illustreret med mange forskellige fotos og plakater, som understreger indtrykket af 1930'erne.

Når man i skolens ældste klasser skal arbejde med perioden eller har elever, som skal bruge delemner som de her beskrevne, så er det en velegnet bog, som giver et godt indblik i en markant periode i dansk historie.