Anmeldelse

Argentina / Indien / Nigeria

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bøgerne er en del af serien "Lande i verden", som Flachs udgiver. Målgruppen er elever på mellemtrinnet og i overbygningen, der arbejder med emne- og projektopgaver.

Bøgerne er som resten af serien meget veldisponerede og giver et godt overblik over, hvilke forhold der gør sig gældende i Argentina, Nigeria og Indien. Bøgerne berører emner som landefakta, geografi, befolkning, kultur, miljø og forurening. Der bliver også givet bud på den fremtidige udvikling og de udfordringer, landene står over for, for eksempel efter at Argentina led et økonomisk sammenbrud i 2002, og de problemer, det giver, når et stort land som Nigeria skal håndtere etniske stridigheder, korruption og store økonomiske forskelle.

Alt i alt klæder bøgerne eleverne rigtigt godt på, når de skal arbejde med emneområdet Argentina, Nigeria og Indien. Ved hjælp af velopbyggede kapitler og rigtig gode illustrationer giver de en god indsigt i, hvordan landene er. Kan anbefales til skolebiblioteker.